Barevné masovo-zeleninové soté
Lahodné, lehké soté z kuřecího masa, doplněnéo barevnou a výživnou zeleninou. Vhodnou přílohou může být rýže nebo těstoviny.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,paprika kapie čerstvá ,fazolové lusky zelené mražené,kukuřice sterilovaná,žampiony sterilované,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
fazolové lusky zelené mražené | 100 | gramů | |
hořčice kremžská | 1 | polévková lžíce | |
kukuřice sterilovaná | 150 | gramů | |
kuřecí prsa | 450 | gramů | |
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
paprika kapie čerstvá | 1 | kus | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
rajčata | 1 | kus | |
sójová omáčka | 2 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | 2 | čajové lžičky | |
voda | ¼ | litru | |
česnek | 2 | kusy | |
škrob kukuřičný | 2 | polévkové lžíce | |
žampiony sterilované | 115 | gramů |
Recept
1. Marinování masa
kuřecí prsa 450 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • hořčice kremžská 1 polévková lžíce • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • sůl
Omyté a osušené maso nakrájíme na tenčí proužky. Připravíme si marinádu smícháním oleje, hořčice, sójové omáčky, soli a koření. Kuřecí maso smícháme s marinádou a necháme v chladu odstát asi hodinku, než se spojí chutě.
2.
cibule 1 kus
V hlubší pánvi nebo v hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso, restujeme dokud se maso nezatáhne.
3.
paprika kapie čerstvá 1 kus • česnek 2 kusy • kukuřice sterilovaná 150 gramů • žampiony sterilované 115 gramů
Když se maso zatáhne, přidáme na plátky pokrájený česnek, na proužky pokrájenou kapii, kukuřici a sterilizované žampiony.
4.
rajčata 1 kus • fazolové lusky zelené mražené 100 gramů
Dále přidáme nadrobno nakrájené rajče a zelené fazolky.
5.
voda ¼ litru • škrob kukuřičný 2 polévkové lžíce
V troše studené vody rozmícháme škrob nebo hladkou mouku a vlijeme do vroucího pokrmu. Chvíli povaříme a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!