svetvemne.cz

Barevné masovo-zeleninové soté

    

Lahodné, lehké soté z kuřecího masa, doplněnéo barevnou a výživnou zeleninou. Vhodnou přílohou může být rýže nebo těstoviny.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule1kus
fazolové lusky zelené mražené100gramů
hořčice kremžská1polévková lžíce
kukuřice sterilovaná150gramů
kuřecí prsa450gramů
olej slunečnicový4polévkové lžíce
paprika kapie čerstvá 1kus
pepř černý mletý½čajové lžičky
rajčata1kus
sójová omáčka2polévkové lžíce
sůl-
sůl zeleninová2čajové lžičky
voda¼litru
česnek2kusy
škrob kukuřičný2polévkové lžíce
žampiony sterilované115gramů

1. Marinování masa

kuřecí prsa 450 gramů  olej slunečnicový 4 polévkové lžíce  hořčice kremžská 1 polévková lžíce  sójová omáčka 2 polévkové lžíce  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl zeleninová 2 čajové lžičky  sůl

Omyté a osušené maso nakrájíme na tenčí proužky. Připravíme si marinádu smícháním oleje, hořčice, sójové omáčky, soli a koření. Kuřecí maso smícháme s marinádou a necháme v chladu odstát asi hodinku, než se spojí chutě.

Marinování masa

2. 

cibule 1 kus

V hlubší pánvi nebo v hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso, restujeme dokud se maso nezatáhne.

3. 

paprika kapie čerstvá  1 kus  česnek 2 kusy  kukuřice sterilovaná 150 gramů  žampiony sterilované 115 gramů

Když se maso zatáhne, přidáme na plátky pokrájený česnek, na proužky pokrájenou kapii, kukuřici a sterilizované žampiony.

4. 

rajčata 1 kus  fazolové lusky zelené mražené 100 gramů

Dále přidáme nadrobno nakrájené rajče a zelené fazolky.

5. 

voda ¼ litru  škrob kukuřičný 2 polévkové lžíce

V troše studené vody rozmícháme škrob nebo hladkou mouku a vlijeme do vroucího pokrmu. Chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit