Barevné masovo-zeleninové soté

Lahodné, lehké soté z kuřecího masa, doplněnéo barevnou a výživnou zeleninou. Vhodnou přílohou může být rýže nebo těstoviny.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,paprika kapie čerstvá ,fazolové lusky zelené mražené,kukuřice sterilovaná,žampiony sterilované,Kuřecí maso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
fazolové lusky zelené mražené | 100 30 | gramů kcal | |
hořčice kremžská | 1 17 | polévková lžíce kcal | |
kukuřice sterilovaná | 150 140 | gramů kcal | |
kuřecí prsa | 450 496 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 4 540 | polévkové lžíce kcal | |
paprika kapie čerstvá | 1 ?? | kus kcal | |
pepř černý mletý | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
rajčata | 1 ?? | kus kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
sůl zeleninová | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | ¼ 0 | litru kcal | |
česnek | 2 ?? | kusy kcal | |
škrob kukuřičný | 2 109 | polévkové lžíce kcal | |
žampiony sterilované | 115 25 | gramů kcal |
Recept
1. Marinování masa
kuřecí prsa 450 gramů • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce • hořčice kremžská 1 polévková lžíce • sójová omáčka 2 polévkové lžíce • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl zeleninová 2 čajové lžičky • sůl
Omyté a osušené maso nakrájíme na tenčí proužky. Připravíme si marinádu smícháním oleje, hořčice, sójové omáčky, soli a koření. Kuřecí maso smícháme s marinádou a necháme v chladu odstát asi hodinku, než se spojí chutě.

2.
cibule 1 kus
V hlubší pánvi nebo v hrnci zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso, restujeme dokud se maso nezatáhne.

3.
paprika kapie čerstvá 1 kus • česnek 2 kusy • kukuřice sterilovaná 150 gramů • žampiony sterilované 115 gramů
Když se maso zatáhne, přidáme na plátky pokrájený česnek, na proužky pokrájenou kapii, kukuřici a sterilizované žampiony.

4.
rajčata 1 kus • fazolové lusky zelené mražené 100 gramů
Dále přidáme nadrobno nakrájené rajče a zelené fazolky.

5.
voda ¼ litru • škrob kukuřičný 2 polévkové lžíce
V troše studené vody rozmícháme škrob nebo hladkou mouku a vlijeme do vroucího pokrmu. Chvíli povaříme a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!