svetvemne.cz

Maso s mrkvovo-petrželovou omáčkou

     

Recept na přípravu vepřové krkovičky s kuřecími stehny ve vlastní šťávě s omáčkou z rozmixované mrkve a petržele.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Cukr krystalový1polévková lžíce
Koření nové5ks
Kuřecí stehna horní500gramů
Mrkev400gramů
Ocet1polévková lžíce
Paprika červená mletá½čajové lžičky
Pepř černý celé10ks
Pepř černý mletý¼čajové lžičky
Petržel400gramů
Petrželová nať
Sůl1.5čajové lžičky
Vepřová krkovice400gramů
Voda½litru

1. 

vepřová krkovice 400 g  kuřecí stehna horní 500 g  pepř černý mletý ¼ ČL

Na dno zapékací mísy naskládáme plátky krkovičky a na to kuřecí stehna. Opepříme.

2. 

mrkev 400 g  petržel 400 g  voda ½ l

Na maso naskládáme očištěnou a nakrájenou zeleninu. Podlijeme vodou.

3. 

Pečeme přikryté 90 min. při teplote 200°C.

4. 

sůl ½ ČL  paprika červená mletá ½ ČL

Zeleninu s výpekem přemístíme do hrnce. Maso osolíme, opepříme a dáme péct odkryté 30 min. při teplotě 200 °C.

5. 

koření nové 5 ks  pepř černý celé 10 ks  bobkový list 2 ks

Zeleninu vaříme samostatně dalších 30 minut s vývarem z divokého koření.

6. 

petrželová nať

Přidáme čerstvou petrželku.

7. 

sůl 1 ČL  ocet 1 PL  cukr krystalový 1 PL

Rozmixujeme ponorným mixérem na krém. Dochutíme cukrem, solí a octem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit