svetvemne.cz

Maso s mrkvovo-petrželovou omáčkou

    

Recept na přípravu vepřové krkovičky s kuřecími stehny ve vlastní šťávě s omáčkou z rozmixované mrkve a petržele.

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bobkový list2kusy
cukr krystalový1polévková lžíce
koření nové5
kuřecí stehna horní500gramů
mrkev400gramů
ocet1polévková lžíce
paprika červená mletá½čajové lžičky
pepř černý celé10
pepř černý mletý¼čajové lžičky
petržel400gramů
petrželová nať-
sůl1.5čajové lžičky
vepřová krkovice400gramů
voda½litru

1. 

vepřová krkovice 400 gramů  kuřecí stehna horní 500 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky

Na dno zapékací mísy naskládáme plátky krkovičky a na to kuřecí stehna. Opepříme.

2. 

mrkev 400 gramů  petržel 400 gramů  voda ½ litru

Na maso naskládáme očištěnou a nakrájenou zeleninu. Podlijeme vodou.

3. 

Pečeme přikryté 90 min. při teplote 200°C.

4. 

sůl ½ čajové lžičky  paprika červená mletá ½ čajové lžičky

Zeleninu s výpekem přemístíme do hrnce. Maso osolíme, opepříme a dáme péct odkryté 30 min. při teplotě 200 °C.

5. 

koření nové 5 ks  pepř černý celé 10 ks  bobkový list 2 kusy

Zeleninu vaříme samostatně dalších 30 minut s vývarem z divokého koření.

6. 

petrželová nať

Přidáme čerstvou petrželku.

7. 

sůl 1 čajová lžička  ocet 1 polévková lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce

Rozmixujeme ponorným mixérem na krém. Dochutíme cukrem, solí a octem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit