Maso s mrkvovo-petrželovou omáčkou
Recept na přípravu vepřové krkovičky s kuřecími stehny ve vlastní šťávě s omáčkou z rozmixované mrkve a petržele.
recept,fotorecept,vepřová krkovice,kuřecí stehna horní,mrkev,petržel,Vepřové maso,Kuřecí maso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Vepřové maso
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 2 | kusy | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
koření nové | 5 | ||
kuřecí stehna horní | 500 | gramů | |
mrkev | 400 | gramů | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
paprika červená mletá | ½ | čajové lžičky | |
pepř černý celé | 10 | ||
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
petržel | 400 | gramů | |
petrželová nať | - | ||
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
vepřová krkovice | 400 | gramů | |
voda | ½ | litru |
Recept
1.
vepřová krkovice 400 gramů • kuřecí stehna horní 500 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky
Na dno zapékací mísy naskládáme plátky krkovičky a na to kuřecí stehna. Opepříme.
2.
mrkev 400 gramů • petržel 400 gramů • voda ½ litru
Na maso naskládáme očištěnou a nakrájenou zeleninu. Podlijeme vodou.
3.
Pečeme přikryté 90 min. při teplote 200°C.
4.
sůl ½ čajové lžičky • paprika červená mletá ½ čajové lžičky
Zeleninu s výpekem přemístíme do hrnce. Maso osolíme, opepříme a dáme péct odkryté 30 min. při teplotě 200 °C.
5.
koření nové 5 ks • pepř černý celé 10 ks • bobkový list 2 kusy
Zeleninu vaříme samostatně dalších 30 minut s vývarem z divokého koření.
7.
sůl 1 čajová lžička • ocet 1 polévková lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Rozmixujeme ponorným mixérem na krém. Dochutíme cukrem, solí a octem.
Dobrou chuť!