svetvemne.cz

Zelný salát s mrkví

     

Oblíbený klasický salát ze spařeného zelí v sladkokyselém nálevu. Podáváme k pečeným a dušeným masům.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule120gramů
Citron1kus
Cukr práškový30gramů
Mrkev200gramů
Ocet15mililitrů
Olej olivový2polévkové lžíce
Sůl1čajová lžička
Voda
Voda300mililitrů
Zelí bílé1kilogram

1. 

zelí bílé 1 kg

Zelí tence nakrájíme. Vložíme ho do cedníku. Cedník vložíme do misky.

2. 

voda

Zelí zalijeme horkou vodou a minutku necháme ve vodě odstát. Pak cedník vyjmeme, necháme stéci všechnu vodu a zelí vložíme do mísy. Necháme vychladit.

3. 

cibule 120 g  mrkev 200 g

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká půlkolečka a ta rozdělíme. Očistíme mrkev a najemno nastrouháme.

4. 

sůl 1 ČL

Cibuli přidáme spolu s mrkví k zelí, osolíme a promícháme.

5. 

voda 300 ml  cukr práškový 30 g  ocet 15 ml  olej olivový 2 PL  citron 1 ks

Zalijeme vodou, v níž jsme rozpustili cukr a přilili jsme do ní ocet. Nakonec přidáme olej, šťávu z citronu podle chuti a salát dobře promícháme. Uložíme do chladničky. Asi půl hodiny před podáváním ho vyndáme a necháme ohřát na téměř pokojovou teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit