svetvemne.cz

Zelný salát s mrkví

    

Oblíbený klasický salát ze spařeného zelí v sladkokyselém nálevu. Podáváme k pečeným a dušeným masům.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule120gramů
citron1kus
cukr práškový30gramů
mrkev200gramů
ocet15mililitrů
olej olivový2polévkové lžíce
sůl1čajová lžička
voda-
voda300mililitrů
zelí bílé1kilogram

1. 

zelí bílé 1 kilogram

Zelí tence nakrájíme. Vložíme ho do cedníku. Cedník vložíme do misky.

2. 

voda

Zelí zalijeme horkou vodou a minutku necháme ve vodě odstát. Pak cedník vyjmeme, necháme stéci všechnu vodu a zelí vložíme do mísy. Necháme vychladit.

3. 

cibule 120 gramů  mrkev 200 gramů

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká půlkolečka a ta rozdělíme. Očistíme mrkev a najemno nastrouháme.

4. 

sůl 1 čajová lžička

Cibuli přidáme spolu s mrkví k zelí, osolíme a promícháme.

5. 

voda 300 mililitrů  cukr práškový 30 gramů  ocet 15 mililitrů  olej olivový 2 polévkové lžíce  citron 1 kus

Zalijeme vodou, v níž jsme rozpustili cukr a přilili jsme do ní ocet. Nakonec přidáme olej, šťávu z citronu podle chuti a salát dobře promícháme. Uložíme do chladničky. Asi půl hodiny před podáváním ho vyndáme a necháme ohřát na téměř pokojovou teplotu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit