Salát se špenátovými listy

Recept na přípravu chutného a lehkého salátu z čerstvých špenátových lístků, lilku a papriky.
recept,fotorecept,lilek,šunka schwarzwaldská,špenátové listy čerstvé,Zeleninové saláty,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Zeleninové saláty
Kategorie
Zeleninové saláty › Bezlepkové › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Sezona - Lilek › Sezona - Špenát ›Ingredience
Ingredience
lilek | 200 78 | gramů kcal | |
olej olivový | 6 792 | polévkových lžic kcal | |
olej sezamový | 1 133 | polévková lžíce kcal | |
paprika červená | 1 ?? | kus kcal | |
pepř černý mletý | 0 ?? | kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal | |
špenátové listy čerstvé | 200 66 | gramů kcal | |
šunka schwarzwaldská | 40 90 | gramů kcal |
Recept



4.
šunka schwarzwaldská 40 gramů • česnek 2 stroužky • olej olivový 2 polévkové lžíce
Šunku nakrájíme na proužky a s česnekem osmahneme do křupava na slabším ohni.

5. Servírování
špenátové listy čerstvé 200 gramů • olej sezamový 1 polévková lžíce
Na talíř uložíme špenátové listy a pokapeme olejem. Přidáme směs lilku s paprikou a nakonec křupavou šunku s dozlatova opečeným česnekem.

Dobrou chuť!