Hovězí roláda se špenátem
Nejen skvělé velikonoční pohoštění při podávání na studeno, ale i chutný oběd či večeře při podávání za tepla.
recept,fotorecept,hovězí mleté maso,špenátové listy čerstvé,Hovězí maso,Slané chuťovky,Velikonoční recepty
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
Bramborová kaše recept | - | ||
Rajčatový salát recept | - | ||
chléb toastový | 9 | ||
hovězí mleté maso | 500 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
strouhanka | 50 | gramů | |
sádlo | - | ||
sýr Gouda | 160 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda | 50 | mililitrů | |
špenátové listy čerstvé | 120 | gramů | |
šunka vepřová dušená | 100 | gramů |
Recept
1.
hovězí mleté maso 500 gramů • vejce slepičí 2 kusy • strouhanka 50 gramů • sůl 1 čajová lžička • pepř černý mletý ½ čajové lžičky
Maso, vajíčka, strouhanku, sůl a pepř vložíme do misky a dobře prohněteme.
3.
Na alobal rozložíme maso a vytvoříme z něj placku.
7.
voda 50 mililitrů
... a rozložíme na sýr. Roládu pomocí alobalu zavineme a do alobalu zabalíme. Položíme na pekáč a podlijeme trochou vody.
8.
Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.
9.
chléb toastový 9 ks
Toastový chléb rozložíme na pečicí papír tak, aby se po délce částečně překrýval. Válečkem rozválíme na tenko.
10.
Teplou roládu přendáme na připravený chléb a zarolujeme. Přebytečný chléb po okrajích odkrojíme.
12.
Potřeme rozšlehaným vejcem. Doporučujeme natřít vejce i pod spoje, kde se chléb překrývá.
13.
Přendáme na plech, i s pečicím papírem. Posypeme strouhaným sýrem a 20 minut necháme v troubě zapéct při cca 180 °C.
14.
Bramborová kaše recept • Rajčatový salát recept
Vychlazenou roládu nakrájíme na tenčí plátky. Můžeme krájet i za tepla, pokud ji chceme podávat jako oběd či večeři a ne jako chuťovku. Při podávání za tepla doporučujeme jako přílohu bramborovou kaši a rajčatový salát.
Dobrou chuť!