RECEPTY

Hovězí roláda se špenátem

Hovězí roláda se špenátem

Nejen skvělé velikonoční pohoštění při podávání na studeno, ale i chutný oběd či večeře při podávání za tepla.

recept,fotorecept,hovězí mleté maso,špenátové listy čerstvé,Hovězí maso,Slané chuťovky,Velikonoční recepty

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

14

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

Bramborová kaše recept-
Rajčatový salát recept-
chléb toastový9
hovězí mleté maso500gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
strouhanka50gramů
sádlo-
sýr Gouda160gramů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí3kusy
voda50mililitrů
špenátové listy čerstvé120gramů
šunka vepřová dušená100gramů

 

Recept

1. 

hovězí mleté maso 500 gramů  vejce slepičí 2 kusy  strouhanka 50 gramů  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Maso, vajíčka, strouhanku, sůl a pepř vložíme do misky a dobře prohněteme.

2. 

sádlo

Připravíme si alobal (nejlépe dvojmo) o velikosti 40 x 25 cm a potřeme ho nahrubo sádlem.

3. 

Na alobal rozložíme maso a vytvoříme z něj placku.

4. 

šunka vepřová dušená 100 gramů

Na maso poklademe plátky šunky...

5. 

sýr Gouda 80 gramů

... a sýra.

6. 

špenátové listy čerstvé 120 gramů

Špenát opláchneme...

7. 

voda 50 mililitrů

... a rozložíme na sýr. Roládu pomocí alobalu zavineme a do alobalu zabalíme. Položíme na pekáč a podlijeme trochou vody.

8. 

Pečeme 45 min. při teplotě 180 °C.

9. 

chléb toastový 9 ks

Toastový chléb rozložíme na pečicí papír tak, aby se po délce částečně překrýval. Válečkem rozválíme na tenko.

10. 

Teplou roládu přendáme na připravený chléb a zarolujeme. Přebytečný chléb po okrajích odkrojíme.

11. 

vejce slepičí 1 kus  sýr Gouda 80 gramů

Vejce rozšleháme a nastrouháme sýr.

12. 

Potřeme rozšlehaným vejcem. Doporučujeme natřít vejce i pod spoje, kde se chléb překrývá.

13. 

Přendáme na plech, i s pečicím papírem. Posypeme strouhaným sýrem a 20 minut necháme v troubě zapéct při cca 180 °C.

14. 

Bramborová kaše recept  Rajčatový salát recept

Vychlazenou roládu nakrájíme na tenčí plátky. Můžeme krájet i za tepla, pokud ji chceme podávat jako oběd či večeři a ne jako chuťovku. Při podávání za tepla doporučujeme jako přílohu bramborovou kaši a rajčatový salát.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie