svetvemne.cz

Jarní masová roláda

    

Barevná hovězí roláda zapečená v listovém těstě. Můžeme ji podávat jako teplý oběd s bramborovou přílohou. Stejně skvělá je i na studeno, a proto je velmi vhodná jako velikonoční pohoštění.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
hovězí mleté maso1200gramů
mrkev150gramů
pepř černý mletý½čajové lžičky
sádlo-
sýr tvrdý150gramů
sůl1čajová lžička
těsto lístkové275gramů
vejce slepičí6
voda100mililitrů
špenátové listy čerstvé120gramů

1. 

vejce slepičí 4 kusy

Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.

2. 

hovězí mleté maso 1200 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  vejce slepičí 1 kus

Maso vložíme do mísy, přidáme pepř, sůl a vejce. Dobře promícháme.

3. 

sádlo

Na pracovní desku položíme dvojmo alobal o velikosti cca 50 x 45 cm. Alobal nahrubo natřeme sádlem.

4. 

Na alobal rozložíme maso a vytvoříme plát o velikosti 45 x 30 cm.

5. 

špenátové listy čerstvé 120 gramů  mrkev 150 gramů

Umyjeme a osušíme špenátové listy. Mrkev očistíme, umyjeme a nahrubo nastrouháme. Na maso rozložíme špenát a posypeme mrkví.

6. 

sýr tvrdý 150 gramů

Na mrkev položíme plátky sýra, nebo také můžeme použít nahrubo strouhaný sýr. Na menší okraj uložíme vajíčka.

7. 

Pomocí alobalu...

8. 

... začneme roládu stáčet.

9. 

voda 100 mililitrů

Roládu zabalenou do alobalu položíme na pekáč vyložený alobalem a zabalíme okraje rolády. Podlijeme trochou vody.

10. 

Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.

11. 

těsto lístkové 275 gramů  vejce slepičí 1 kus

Po vychlazení položíme roládu na rozvinuté listové těsto, zabalíme a přendáme na pekáč, i s pečicím papírem, ve kterém bylo listové těsto stočeno. Potřeme rozšlehaným vejcem.

12. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit