RECEPTY

Jarní masová roláda

Jarní masová roláda

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Barevná hovězí roláda zapečená v listovém těstě. Můžeme ji podávat jako teplý oběd s bramborovou přílohou. Stejně skvělá je i na studeno, a proto je velmi vhodná jako velikonoční pohoštění.

recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vejce slepičí,hovězí mleté maso,špenátové listy čerstvé,Hovězí maso,Velikonoční recepty

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

hovězí mleté maso

1200

2640

gramů

kcal

mrkev

150

68

gramů

kcal

pepř černý mletý

½

9

čajové lžičky

kcal

sádlo

0

??

kcal

sýr tvrdý

150

570

gramů

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

těsto lístkové

275

1100

gramů

kcal

vejce slepičí

6

528

kcal

voda

100

0

mililitrů

kcal

špenátové listy čerstvé

120

40

gramů

kcal

 

Recept

1. 

vejce slepičí 4 kusy

Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.

Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut)....

2. 

hovězí mleté maso 1200 gramů  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  vejce slepičí 1 kus

Maso vložíme do mísy, přidáme pepř, sůl a vejce. Dobře promícháme.

Maso vložíme do mísy, přidáme pepř, sůl a...

3. 

sádlo

Na pracovní desku položíme dvojmo alobal o velikosti cca 50 x 45 cm. Alobal nahrubo natřeme sádlem.

Na pracovní desku položíme dvojmo alobal o...

4. 

Na alobal rozložíme maso a vytvoříme plát o velikosti 45 x 30 cm.

Na alobal rozložíme maso a vytvoříme plát o...

5. 

špenátové listy čerstvé 120 gramů  mrkev 150 gramů

Umyjeme a osušíme špenátové listy. Mrkev očistíme, umyjeme a nahrubo nastrouháme. Na maso rozložíme špenát a posypeme mrkví.

Umyjeme a osušíme špenátové listy. Mrkev...

6. 

sýr tvrdý 150 gramů

Na mrkev položíme plátky sýra, nebo také můžeme použít nahrubo strouhaný sýr. Na menší okraj uložíme vajíčka.

Na mrkev položíme plátky sýra, nebo také...

7. 

Pomocí alobalu...

Pomocí alobalu......

8. 

... začneme roládu stáčet.

... začneme roládu stáčet....

9. 

voda 100 mililitrů

Roládu zabalenou do alobalu položíme na pekáč vyložený alobalem a zabalíme okraje rolády. Podlijeme trochou vody.

Roládu zabalenou do alobalu položíme na pekáč...

10. 

Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C....

11. 

těsto lístkové 275 gramů  vejce slepičí 1 kus

Po vychlazení položíme roládu na rozvinuté listové těsto, zabalíme a přendáme na pekáč, i s pečicím papírem, ve kterém bylo listové těsto stočeno. Potřeme rozšlehaným vejcem.

Po vychlazení položíme roládu na rozvinuté...

12. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit