Jarní masová roláda
Barevná hovězí roláda zapečená v listovém těstě. Můžeme ji podávat jako teplý oběd s bramborovou přílohou. Stejně skvělá je i na studeno, a proto je velmi vhodná jako velikonoční pohoštění.
recept,fotorecept,vejce slepičí,vejce slepičí,vejce slepičí,hovězí mleté maso,špenátové listy čerstvé,Hovězí maso,Velikonoční recepty
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
hovězí mleté maso | 1200 | gramů | |
mrkev | 150 | gramů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sádlo | - | ||
sýr tvrdý | 150 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 6 | ||
voda | 100 | mililitrů | |
špenátové listy čerstvé | 120 | gramů |
Recept
1.
vejce slepičí 4 kusy
Vajíčka omyjeme a uvaříme natvrdo (10 minut). Horkou vodu slijeme a vajíčka zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí je oloupeme.
2.
hovězí mleté maso 1200 gramů • pepř černý mletý ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • vejce slepičí 1 kus
Maso vložíme do mísy, přidáme pepř, sůl a vejce. Dobře promícháme.
3.
Na pracovní desku položíme dvojmo alobal o velikosti cca 50 x 45 cm. Alobal nahrubo natřeme sádlem.
4.
Na alobal rozložíme maso a vytvoříme plát o velikosti 45 x 30 cm.
5.
špenátové listy čerstvé 120 gramů • mrkev 150 gramů
Umyjeme a osušíme špenátové listy. Mrkev očistíme, umyjeme a nahrubo nastrouháme. Na maso rozložíme špenát a posypeme mrkví.
6.
sýr tvrdý 150 gramů
Na mrkev položíme plátky sýra, nebo také můžeme použít nahrubo strouhaný sýr. Na menší okraj uložíme vajíčka.
7.
Pomocí alobalu...
8.
... začneme roládu stáčet.
9.
voda 100 mililitrů
Roládu zabalenou do alobalu položíme na pekáč vyložený alobalem a zabalíme okraje rolády. Podlijeme trochou vody.
10.
Pečeme 60 min. při teplotě 180 °C.
11.
těsto lístkové 275 gramů • vejce slepičí 1 kus
Po vychlazení položíme roládu na rozvinuté listové těsto, zabalíme a přendáme na pekáč, i s pečicím papírem, ve kterém bylo listové těsto stočeno. Potřeme rozšlehaným vejcem.
12.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!