svetvemne.cz

Špenátový salát s těstovinami a mozzarellou

     

Lehce dietní salát plný zeleniny a mozzarelly, ochucený zdravými ořechy a jogurtovým dresinkem.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

25 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Jogurt bílý200mililitrů
Mrkev100gramů
Ocet balzamikový3čajové lžičky
Olej dýňový1polévková lžíce
Olej olivový1polévková lžíce
Ořechy vlašské50gramů
Sýr mozarella 250gramů
Sůl
Sůl¼čajové lžičky
Těstoviny - fusilli (spirály)240gramů
Česnek2stroužky
Ředkev bílá200gramů
Špenátové listy čerstvé100gramů

1. 

těstoviny - Fusilli (spirály) 240 g

Těstoviny uvaříme "al dente" ve slané vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2. 

mrkev 100 g  ředkev bílá 200 g

Mrkev a ředkvičku oloupeme, nahrubo nastrouháme. Vložíme do hluboké, větší mísy. Namísto bílé ředkve můžeme použít i malé červené.

3. 

špenátové listy čerstvé 100 g

Špenát omyjeme, necháme okapat a lehce nakrájíme, případně natrháme na menší kousky.

4. 

Těstoviny přidáme k nastrouhané zelenině spolu se špenátovými listy a promícháme.

5. 

sýr mozarella  250 g

Mozzarellu nakrájíme na kousky, ...

6. 

ořechy vlašské 50 g

... ořechy najemno nasekáme ...

7. 

... a přimícháme do salátu.

8. 

olej olivový 1 PL  olej dýňový 1 PL  sůl

Přilijeme oleje, můžeme podle chuti osolit. Důkladně promícháme.

9. 

Salát uložíme do lednice na hodinu (i více) odležet. Půlhodinu před podáváním salát vyndáme, aby nebyl příliš studený.

10. 

jogurt bílý 200 ml  česnek 2 stroužky  sůl ¼ ČL  ocet balzamikový 3 ČL

Jogurt rozmícháme s očištěným prolisovaným česnekem, solí a octem. Před podáváním salát přelijeme dresinkem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit