Treska s holandskou omáčkou
Lehké osvěžující jídlo podávané s čerstvým špenátem na česneku.
recept,fotorecept,špenátové listy čerstvé,vaječný žloutek,citronová šťáva,aljašská treska,Ryby,,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 500 | gramů | |
citronová šťáva | ½ | kusu | |
máslo | 125 | gramů | |
olej olivový | 2.5 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
sůl | 0 | ||
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
česnek | 2 | ||
špenátové listy čerstvé | 1 | kilogram |
Recept
1.
olej olivový 1.5 polévkové lžíce • česnek 2 s
V pánvi si na oleji zlehka osmahneme nadrobno nakrájený česnek.
2.
špenátové listy čerstvé 1 kilogram
Přidáme omyté listy čerstvého špenátu a ten za příležitostného promíchávání a otáčení také tepelně zpracujeme.
3.
Špenát pečením ztratí většinu objemu a má jemnou česnekovou příchuť.
4.
máslo 125 gramů • vaječný žloutek 3 kusy • citronová šťáva ½ kusu • sůl • pepř bílý mletý
Nad párou si rozpustíme máslo. Přišleháme žloutky a citronovou šťávu z půlky citronu. Odstavíme a dochutíme solí a mletým bílým pepřem.
5.
aljašská treska 500 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce • sůl • pepř černý mletý
Tresku si rozmrazíme a osušíme ji papírovou utěrkou. Ochutíme solí, mletým pepřem a pár minut opečeme na pánvi z obou stran.
Dobrou chuť!