RECEPTY

Treska s holandskou omáčkou

Treska s holandskou omáčkou

Lehké osvěžující jídlo podávané s čerstvým špenátem na česneku.

recept,fotorecept,špenátové listy čerstvé,vaječný žloutek,citronová šťáva,aljašská treska,Ryby,,Bezlepkové

Ryby

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

aljašská treska500gramů
citronová šťáva½kusu
máslo125gramů
olej olivový2.5polévkové lžíce
pepř bílý mletý-
pepř černý mletý-
sůl0
vaječný žloutek3kusy
česnek2
špenátové listy čerstvé1kilogram

 

Recept

1. 

olej olivový 1.5 polévkové lžíce  česnek 2 s

V pánvi si na oleji zlehka osmahneme nadrobno nakrájený česnek.

2. 

špenátové listy čerstvé 1 kilogram

Přidáme omyté listy čerstvého špenátu a ten za příležitostného promíchávání a otáčení také tepelně zpracujeme.

3. 

Špenát pečením ztratí většinu objemu a má jemnou česnekovou příchuť.

4. 

máslo 125 gramů  vaječný žloutek 3 kusy  citronová šťáva ½ kusu  sůl  pepř bílý mletý

Nad párou si rozpustíme máslo. Přišleháme žloutky a citronovou šťávu z půlky citronu. Odstavíme a dochutíme solí a mletým bílým pepřem.

5. 

aljašská treska 500 gramů  olej olivový 1 polévková lžíce  sůl  pepř černý mletý

Tresku si rozmrazíme a osušíme ji papírovou utěrkou. Ochutíme solí, mletým pepřem a pár minut opečeme na pánvi z obou stran.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie