svetvemne.cz

Treska ve sněhovém těstíčku

    

Smažená ryba v chutném nadýchanémi těstíčku.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
aljašská treska600gramů
mléko80mililitrů
mouka hladká100gramů
olej řepkový-
paprika červená mletá pálivá½čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl½čajové lžičky
sůl-
vaječný bílek2kusy
vaječný žloutek2kusy
worcester15mililitrů

1. 

mouka hladká 100 gramů  mléko 80 mililitrů  vaječný žloutek 2 kusy  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá pálivá ½ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Z uvedených ingrediencí umícháme hladké těsto.

2. 

worcester 15 mililitrů

Vmícháme omáčku ...

3. 

vaječný bílek 2 kusy

... a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

4. 

aljašská treska 600 gramů  sůl

Porce rozmrazené nebo čerstvé tresky osolíme. Namočíme do těstíčka ...

5. 

olej řepkový

... a vložíme do horkého oleje.

6. 

Z obou stran osmažíme ...

7. 

... a necháme na papírovém ubrousku odsát přebytečný olej.

8. 

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovým salátem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit