svetvemne.cz

Treska ve sněhovém těstíčku

     

Smažená ryba v chutném nadýchanémi těstíčku.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Aljašská treska600gramů
Mléko80mililitrů
Mouka hladká100gramů
Olej řepkový
Paprika červená mletá pálivá½čajové lžičky
Pepř černý mletý½čajové lžičky
Sůl½čajové lžičky
Sůl
Vaječný bílek2kusy
Vaječný žloutek2kusy
Worcester15mililitrů

1. 

mouka hladká 100 g  mléko 80 ml  vaječný žloutek 2 ks  pepř černý mletý ½ ČL  paprika červená mletá pálivá ½ ČL  sůl ½ ČL

Z uvedených ingrediencí umícháme hladké těsto.

2. 

worcester 15 ml

Vmícháme omáčku ...

3. 

vaječný bílek 2 ks

... a tuhý sníh ušlehaný z bílků.

4. 

aljašská treska 600 g  sůl

Porce rozmrazené nebo čerstvé tresky osolíme. Namočíme do těstíčka ...

5. 

olej řepkový

... a vložíme do horkého oleje.

6. 

Z obou stran osmažíme ...

7. 

... a necháme na papírovém ubrousku odsát přebytečný olej.

8. 

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovým salátem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit