Treska na italský způsob

Treska obsahující málo rtuti je výborným zdrojem omega-3 mastných kyselin a bílkovin.
recept,fotorecept,aljašská treska,sýr Pecorino,bazalka,Ryby
Ryby
Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 300 225 | gramů kcal | |
bazalka | 1 4 | polévková lžíce kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
strouhanka | 70 262 | gramů kcal | |
sýr Pecorino | 50 194 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal |
Recept
1.
aljašská treska 300 gramů • mléko 100 mililitrů
Troubu vyhřejeme na 230 °C. Do hlubokého talíře nalijeme mléko a ponoříme do něj rybu.

2.
strouhanka 70 gramů • sýr Pecorino 50 gramů • bazalka 1 polévková lžíce • sůl 1 čajová lžička
V mělkém talíři smícháme strouhanku s najemno nastrouhaným sýrem, sušenou bazalkou a solí. V této směsi důkladně obalíme v mléce namočenou rybu. Strouhankovou směs zlehka přitlačíme, aby neopadávala.

Dobrou chuť!