Treska na italský způsob
Treska obsahující málo rtuti je výborným zdrojem omega-3 mastných kyselin a bílkovin.
recept,fotorecept,aljašská treska,sýr Pecorino,bazalka,Ryby
Ryby
Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 300 | gramů | |
bazalka | 1 | polévková lžíce | |
mléko | 100 | mililitrů | |
olej olivový | - | ||
strouhanka | 70 | gramů | |
sýr Pecorino | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
aljašská treska 300 gramů • mléko 100 mililitrů
Troubu vyhřejeme na 230 °C. Do hlubokého talíře nalijeme mléko a ponoříme do něj rybu.
2.
strouhanka 70 gramů • sýr Pecorino 50 gramů • bazalka 1 polévková lžíce • sůl 1 čajová lžička
V mělkém talíři smícháme strouhanku s najemno nastrouhaným sýrem, sušenou bazalkou a solí. V této směsi důkladně obalíme v mléce namočenou rybu. Strouhankovou směs zlehka přitlačíme, aby neopadávala.
Dobrou chuť!