Treska na italský způsob
![Treska na italský způsob](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000379/img_cs_4x3/treska-na-italsky-zpusob_00180.jpg)
Treska obsahující málo rtuti je výborným zdrojem omega-3 mastných kyselin a bílkovin.
recept,fotorecept,aljašská treska,sýr Pecorino,bazalka,Ryby,Sezónní recepty
Ryby
Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 300 | gramů | |
bazalka | 1 | polévková lžíce | |
mléko | 100 | mililitrů | |
olej olivový | - | ||
strouhanka | 70 | gramů | |
sýr Pecorino | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička |
Recept
1.
aljašská treska 300 gramů • mléko 100 mililitrů
Troubu vyhřejeme na 230 °C. Do hlubokého talíře nalijeme mléko a ponoříme do něj rybu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000379/small/IMG_1174.jpg)
2.
strouhanka 70 gramů • sýr Pecorino 50 gramů • bazalka 1 polévková lžíce • sůl 1 čajová lžička
V mělkém talíři smícháme strouhanku s najemno nastrouhaným sýrem, sušenou bazalkou a solí. V této směsi důkladně obalíme v mléce namočenou rybu. Strouhankovou směs zlehka přitlačíme, aby neopadávala.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000379/small/IMG_1173.jpg)
Dobrou chuť!