svetvemne.cz

Cuketa v bazalkovém těstíčku

    

Jednoduché a zajímavé vegetariánské jídlo z cukety.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
bazalka6lístků
cuketa800gramů
mléko100mililitrů
mouka polohrubá80gramů
olej olivový50mililitrů
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
česnek2stroužky

1. Příprava těstíčka na obalování

mouka polohrubá 80 gramů  vejce slepičí 2 kusy  mléko 100 mililitrů

Těstíčko na obalování připravíme smícháním mouky, vajec a mléka. Pokud se nám zdá těstíčko příliš řídké, přidáme ještě trošku mouky. Pokud se nám zdá příliš husté, přidáme trochu mléka. Těsto musí být optimálně husté.

Příprava těstíčka na obalování

2. Příprava cukety

cuketa 800 gramů

Cuketu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kolečka.

Příprava cukety

3. 

sůl 1 čajová lžička  česnek 2 stroužky  bazalka 6 lístků

Do těsta na obalování přidáme sůl, prolisovaný česnek a bazalku.

4. Smežení

olej olivový 50 mililitrů

Každé kolečko cukety osolíme, obalíme v těstíčku, osmažíme v pánvi na olivovém oleji z obou stran.

Smežení

5. 

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit