Cuketa v bazalkovém těstíčku
Jednoduché a zajímavé vegetariánské jídlo z cukety.
recept,fotorecept,bazalka,cuketa,Bezmasá jídla
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
bazalka | 6 | lístků | |
cuketa | 800 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 80 | gramů | |
olej olivový | 50 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1. Příprava těstíčka na obalování
mouka polohrubá 80 gramů • vejce slepičí 2 kusy • mléko 100 mililitrů
Těstíčko na obalování připravíme smícháním mouky, vajec a mléka. Pokud se nám zdá těstíčko příliš řídké, přidáme ještě trošku mouky. Pokud se nám zdá příliš husté, přidáme trochu mléka. Těsto musí být optimálně husté.


3.
sůl 1 čajová lžička • česnek 2 stroužky • bazalka 6 lístků
Do těsta na obalování přidáme sůl, prolisovaný česnek a bazalku.

4. Smežení
olej olivový 50 mililitrů
Každé kolečko cukety osolíme, obalíme v těstíčku, osmažíme v pánvi na olivovém oleji z obou stran.

5.
Dobrou chuť!