svetvemne.cz

Zeleninové kedlubnovo-cuketové placky

    

Skvělé placky, které můžeme konzumovat samostatně se smetanou či tatarskou omáčkou. Jsou dobrou volbou i jako příloha k jídlům z masa.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule80gramů
cuketa300gramů
kedluben250gramů
mouka kukuřičná20gramů
mouka špaldová celozrnná80gramů
olej na smažení-
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy

1. 

cibule 80 gramů  cuketa 300 gramů  kedluben 250 gramů

Cibuli a kedluben oloupeme. Cuketě odkrojíme konec. Zeleninu umyjeme.

2. 

sůl 1 čajová lžička

Cibuli a cuketu nahrubo nastrouháme, přidáme sůl, promícháme a necháme 10 minut odstát.

3. 

Přidáme najemno nastrouhaný kedluben...

4. 

vejce slepičí 2 kusy  mouka špaldová celozrnná 80 gramů

... vejce a špaldovou mouku. Promícháme...

5. 

mouka kukuřičná 20 gramů

... a přisypeme kukuřičnou mouku. Opět promícháme a necháme 10 minut odstát.

6. 

olej na smažení

Z těsta tvoříme placky, které pomocí lžíce vkládáme do horkého oleje. Na každou placku potřebujeme asi 1,5 polévkové lžíce. Usmažíme z jedné...

7. 

...a z druhé strany.

8. 

Placky po vyndání položíme na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit