svetvemne.cz

Špagety s bazalkovým pestem

    

Tradiční italské pesto je výborně ochutí těstoviny. Najdete v něm povzbuzující chuť parmezánu, oříškový podtón a jemnost bazalky. Jednoduše "Spaghetti al Pesto Genovese".

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
bazalka30lístků
olej olivový60mililitrů
ořechy piniové10gramů
sýr Parmezán30gramů
sýr Pecorino15gramů
sůl2čajové lžičky
sůl1špetka
těstoviny - Špagety300gramů
česnek1stroužek

1. Příprava špaget

těstoviny - Špagety 300 gramů  sůl 2 čajové lžičky

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Těstoviny vaříme ve větším množství vody, aby se neslepily. Jakmile začne voda bublat, nasypeme do ní těstoviny a vaříme podle času udaného na obalu těstovin.

2. Příprava pesta

ořechy piniové 10 gramů

Na pánvi opražíme piniové oříšky dozlatova.

Příprava pesta

3. 

bazalka 30 lístků

V elektrickém mixéru rozdrtíme ořechy. Přidáme lístky čerstvé bazalky, mixováním promícháme.

4. 

sýr Parmezán 30 gramů  sýr Pecorino 15 gramů  česnek 1 stroužek  olej olivový 60 mililitrů  sůl 1 špetka

Přimixujeme nastrouhaný sýr, česnek a olivový olej. Pokud by bylo pesto příliš husté, rozředíme ho přilitím oleje.

5. 

Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, smícháme je s připraveným pestem. Podáváme porce posypané strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit