Špagety s bazalkovým pestem
![Špagety s bazalkovým pestem](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000125/img_cs_4x3/spagety-s-bazalkovym-pestem_00180.jpg)
Tradiční italské pesto je výborně ochutí těstoviny. Najdete v něm povzbuzující chuť parmezánu, oříškový podtón a jemnost bazalky. Jednoduše "Spaghetti al Pesto Genovese".
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,ořechy piniové,bazalka,sýr Parmezán,sýr Pecorino,česnek,olej olivový,Těstoviny,Recepty italské kuchyně,Sezónní recepty
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | 30 | lístků | |
olej olivový | 60 | mililitrů | |
ořechy piniové | 10 | gramů | |
sýr Parmezán | 30 | gramů | |
sýr Pecorino | 15 | gramů | |
sůl | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1 | špetka | |
těstoviny - Špagety | 300 | gramů | |
česnek | 1 | stroužek |
Recept
1. Příprava špaget
těstoviny - Špagety 300 gramů • sůl 2 čajové lžičky
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Těstoviny vaříme ve větším množství vody, aby se neslepily. Jakmile začne voda bublat, nasypeme do ní těstoviny a vaříme podle času udaného na obalu těstovin.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000125/small/oprazime-piniove-orechy.jpg)
3.
bazalka 30 lístků
V elektrickém mixéru rozdrtíme ořechy. Přidáme lístky čerstvé bazalky, mixováním promícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000125/small/v-mixeri.jpg)
4.
sýr Parmezán 30 gramů • sýr Pecorino 15 gramů • česnek 1 stroužek • olej olivový 60 mililitrů • sůl 1 špetka
Přimixujeme nastrouhaný sýr, česnek a olivový olej. Pokud by bylo pesto příliš husté, rozředíme ho přilitím oleje.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000125/small/pridame-korenie-a-parmezan.jpg)
5.
Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, smícháme je s připraveným pestem. Podáváme porce posypané strouhaným parmazánem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000125/small/spagety-s-domacim-pestom.jpg)
Dobrou chuť!