Špagety s bazalkovým pestem

Tradiční italské pesto je výborně ochutí těstoviny. Najdete v něm povzbuzující chuť parmezánu, oříškový podtón a jemnost bazalky. Jednoduše "Spaghetti al Pesto Genovese".
recept,fotorecept,těstoviny - Špagety,ořechy piniové,bazalka,sýr Parmezán,sýr Pecorino,česnek,olej olivový,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bazalka | 30 ?? | lístků kcal | |
olej olivový | 60 528 | mililitrů kcal | |
ořechy piniové | 10 68 | gramů kcal | |
sýr Parmezán | 30 118 | gramů kcal | |
sýr Pecorino | 15 59 | gramů kcal | |
sůl | 2 0 | čajové lžičky kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
těstoviny - Špagety | 300 1089 | gramů kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1. Příprava špaget
těstoviny - Špagety 300 gramů • sůl 2 čajové lžičky
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Těstoviny vaříme ve větším množství vody, aby se neslepily. Jakmile začne voda bublat, nasypeme do ní těstoviny a vaříme podle času udaného na obalu těstovin.

3.
bazalka 30 lístků
V elektrickém mixéru rozdrtíme ořechy. Přidáme lístky čerstvé bazalky, mixováním promícháme.

4.
sýr Parmezán 30 gramů • sýr Pecorino 15 gramů • česnek 1 stroužek • olej olivový 60 mililitrů • sůl 1 špetka
Přimixujeme nastrouhaný sýr, česnek a olivový olej. Pokud by bylo pesto příliš husté, rozředíme ho přilitím oleje.

5.
Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, smícháme je s připraveným pestem. Podáváme porce posypané strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť!