Těstoviny tagliatelle s citronem a parmezánem
Lehké, chutné, svěží a rychle stravitelné těstoviny.
recept,fotorecept,citron,těstoviny - Tagliatelle,sýr Parmezán,Těstoviny
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
citron | 1 | kus | |
citronová šťáva | 20 | mililitrů | |
jogurt bílý | 250 | mililitrů | |
sýr Parmezán | 50 | gramů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
těstoviny - Tagliatelle | 350 | gramů |
Recept
1.
citron 1 kus
Citron omyjeme ve studené vodě. Škrabkou na zeleninu z něj odkrojíme tři proužky citronové kůry.
2. Příprava těstovin
těstoviny - Tagliatelle 350 gramů • sůl 1 čajová lžička
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Těstoviny vaříme ve větším množství vody, aby se neslepily. Jakmile začne voda bublat, nasypeme do ní těstoviny a vaříme podle času udaného na obalu těstovin.
3.
jogurt bílý 250 mililitrů
V menším hrnci zahřejeme bílý jogurt. Do něj vložíme proužky citronové kůry.
4.
citronová šťáva 20 mililitrů
Když jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, smícháme je s připravenou omáčkou. Pokapeme 2 lžícemi citronové šťávy.
5.
sýr Parmezán 50 gramů
Hotové těstoviny servírujeme na talířích. Porci posypeme nastrouhaným parmezánem.
Dobrou chuť!