svetvemne.cz

Cannelloni s masovou nádivkou

Jednoduchá příprava pokrmu z vynikající italské kuchyně.

 

Počet porcí: 8

Čas přípravy: 2 h.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Bazalka1čajová lžička
Cibule150gramů
Maso mleté1000gramů
Olej slunečnicový30mililitrů
Paprika75gramů
Pepř černý mletý1čajová lžička
Rajský protlak700mililitrů
Sýr tvrdý250gramů
Sůl2.5čajové lžičky
Těstoviny - cannelloni300gramů
Voda200mililitrů
Česnek sušený1čajová lžička

1. Cibulovo-paprikový základ

olej slunečnicový 30 ml  cibule 150 g  paprika 75 g  sůl 1.5 ČL

Cibuli očistíme a nadrobno pokrájíme. V hlubší pánvi ji opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, sůl a chvíli podusíme.

Cibulovo-paprikový základ

2. Maso

maso mleté 1000 g  pepř černý mletý ½ ČL  sýr tvrdý 150 g

Do pánve přidáme mleté maso, pepř a 10 minut maso orestujeme za stálého promíchávání. Směs necháme vychladit tak, aby nás nepálila, když ji vezmeme do prstů. Do takto chladné směsi vmícháme strouhaný sýr.

Maso

3. 

rajský protlak 700 ml  voda 200 ml  sůl 1 ČL  bazalka 1 ČL  česnek sušený 1 ČL  pepř černý mletý ½ ČL

Do hustého rajčatového protlaku přidáme vodu, sůl, bazalku, česnekový prášek a pepř. Zamícháme.

4. Plnění

těstoviny - Cannelloni 300 g

Suché těstovinové trubky - Cannelloni jednoduše naplníme masovou směsí prsty. V jedné ruce držíme cannelloni tak, že mu prsty uzavřeme jednu stranu a druhou rukou prsty do něj jemně vtlačíme masovou směs.

Plnění

5. 

Do pekáče nalijeme jednu třetinu připravené omáčky a ukládáme do ní naplněné těstoviny.

6. 

Když máme dno pekáče pokryté, zalijeme obsah druhou třetinou omáčky a ukládáme další vrstvu. Výška výsledného pokrmu závisí na druhu použitého pekáče. Poslední třetinou omáčky zalijeme poslední vrstvu naplněných těstovin. Pečeme na středním stupni v troubě 45 - 60 minut zakryté. Dobré je podložit pod pekáč větší plech, protože se může stát, že šťáva může při pečení z části vytékat.

7. 

sýr tvrdý 100 g

Po 45 minutách posypeme povrch pokrmu strouhaným sýrem a odkryté 5 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit