Těstoviny s liškami a lososem

Vynikající těstoviny s liškami, smetanou a kousky uzeného lososa. Hrst lístků čerstvé máty dodává tomuto jídlu letní lehkost a svěžest.
recept,fotorecept,těstoviny - Fusilli (spirály),houby lišky,losos uzený,máta,Těstoviny,Recepty italské kuchyně
Těstoviny
Recepty italské kuchyně
Ingredience
Ingredience
koření římský kmín mletý - jeera | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
houby lišky | 150 47 | gramů kcal | |
losos uzený | 50 ?? | gramů kcal | |
máta | 5 ?? | lístků kcal | |
olej řepkový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
pepř černý mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 100 311 | mililitrů kcal | |
sýr Parmezán | 20 79 | gramů kcal | |
těstoviny - Fusilli (spirály) | 160 581 | gramů kcal | |
česnek | 1 6 | stroužek kcal |
Recept
1.
těstoviny - Fusilli (spirály) 160 gramů
Ve slané vodě uvaříme podle doporučení výrobce těstoviny.

3.
olej řepkový 3 polévkové lžíce • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky
Na oleji osmažíme houby a dochutíme.

4.
česnek 1 stroužek
Přidáme nakrájený stroužek česneku a ještě chvíli smažíme, dokud česnek nezačne chytat barvu. Pozor, aby nezačal moc hnědnout.



7.
sýr Parmezán 20 gramů
Přidáme strouhaný sýr a půl deci slané vody z vaření těstovin. Omáčku částečně zredukujeme varem.


9.
Přidáme hotové těstoviny, spolu dobře prohřejeme a promícháme, aby omáčka obalila povrch těstovin.

Dobrou chuť!