Pórkové těstoviny

Vynikající těstoviny s chutným a zdravým pórkem.
recept,fotorecept,pórek,těstoviny - Fusilli (spirály),Těstoviny,Sezónní recepty
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
mléko | 200 96 | mililitrů kcal | |
olej olivový | 5 660 | polévkových lžic kcal | |
pórek | 500 230 | gramů kcal | |
smetana sladká na vaření | 100 160 | mililitrů kcal | |
sýr tavený | 100 260 | gramů kcal | |
sýr tvrdý | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
těstoviny - Fusilli (spirály) | 500 1815 | gramů kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
česnek | 3 17 | stroužky kcal |
Recept
1. Příprava pórku
pórek 500 gramů
Pórek očistíme, odkrojíme kořínky a část natě. Omyjeme ho a pokrájíme na kolečka.

2.
olej olivový 5 polévkových lžic • sůl 1 čajová lžička • voda
Ve woku zahřejeme olej, přidáme pórek, sůl a pod pokličkou 10 minut dusíme za občasného promíchání. Podle potřeby můžeme přilít 2-3 polévkové lžíce vody.

3.
mléko 200 mililitrů • smetana sladká na vaření 100 mililitrů • sýr tavený 100 gramů
Do poduseného pórku přilijeme mléko, přidáme smetanu a sýr. Povaříme do rozpuštění sýra.


5.
těstoviny - Fusilli (spirály) 500 gramů • sýr tvrdý
Uvaříme těstoviny, scedíme je a přimícháme k nim pórkovou omáčku. Hned podáváme. Porce na talíři můžeme podle chuti posypat strouhaným sýrem.

Dobrou chuť!