RECEPTY

Zapékané těstoviny se špenátem a slaninou

Zapékané těstoviny se špenátem a slaninou

Chutný oběd pro děti i dospělé, bez přidání slaniny vhodný i pro vegetariány. :)

recept,fotorecept,sýr tvrdý,těstoviny - Fusilli (spirály),špenát mražený,Těstoviny

Těstoviny

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Těstoviny  

 

Ingredience

Ingredience

cibule200gramů
olej olivový3polévkové lžíce
slanina prorostlá150gramů
sýr tvrdý200gramů
sůl1.5čajové lžičky
těstoviny - Fusilli (spirály)400gramů
vejce slepičí2kusy
špenát mražený600gramů

 

Recept

1. 

slanina prorostlá 150 gramů

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi osmažíme.

2. 

cibule 200 gramů  olej olivový 1 polévková lžíce

Přidáme lžíci oleje a očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli. Spolu smažíme asi 5 minut.

3. 

špenát mražený 600 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky

Na cibuli se slaninou položíme zmrazenou kostku špenátu, osolíme, zakryjeme a špenát necháme rozehřát. Občas promícháme.

4. 

těstoviny - Fusilli (spirály) 400 gramů  vejce slepičí 2 kusy

Ve slané vodě uvaříme těstoviny, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do nich vajíčka.

5. 

Přimícháme špenát.

6. 

olej olivový 2 polévkové lžíce

Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme dovnitř špenátové těstoviny, ...

7. 

sýr tvrdý 200 gramů

... posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme a při 180 °C zapékáme 20 minut. Odkryjeme a ještě 10 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie