Zapékané těstoviny se špenátem a slaninou
Chutný oběd pro děti i dospělé, bez přidání slaniny vhodný i pro vegetariány. :)
recept,fotorecept,sýr tvrdý,těstoviny - Fusilli (spirály),špenát mražený,Těstoviny
Těstoviny
Kategorie
Těstoviny
Ingredience
Ingredience
cibule | 200 | gramů | |
olej olivový | 3 | polévkové lžíce | |
slanina prorostlá | 150 | gramů | |
sýr tvrdý | 200 | gramů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
těstoviny - Fusilli (spirály) | 400 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
špenát mražený | 600 | gramů |
Recept
2.
cibule 200 gramů • olej olivový 1 polévková lžíce
Přidáme lžíci oleje a očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli. Spolu smažíme asi 5 minut.
3.
špenát mražený 600 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky
Na cibuli se slaninou položíme zmrazenou kostku špenátu, osolíme, zakryjeme a špenát necháme rozehřát. Občas promícháme.
4.
těstoviny - Fusilli (spirály) 400 gramů • vejce slepičí 2 kusy
Ve slané vodě uvaříme těstoviny, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do nich vajíčka.
5.
Přimícháme špenát.
6.
olej olivový 2 polévkové lžíce
Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme dovnitř špenátové těstoviny, ...
7.
sýr tvrdý 200 gramů
... posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme a při 180 °C zapékáme 20 minut. Odkryjeme a ještě 10 minut zapečeme.
Dobrou chuť!