svetvemne.cz

Zapékané těstoviny se špenátem a slaninou

     

Chutný oběd pro děti i dospělé, bez přidání slaniny vhodný i pro vegetariány. :)

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
Cibule200gramů
Olej olivový3polévkové lžíce
Slanina prorostlá150gramů
Sýr tvrdý200gramů
Sůl1.5čajové lžičky
Těstoviny - fusilli (spirály)400gramů
Vejce slepičí2kusy
Špenát mražený600gramů

1. 

slanina prorostlá 150 g

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi osmažíme.

2. 

cibule 200 g  olej olivový 1 PL

Přidáme lžíci oleje a očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli. Spolu smažíme asi 5 minut.

3. 

špenát mražený 600 g  sůl 1.5 ČL

Na cibuli se slaninou položíme zmrazenou kostku špenátu, osolíme, zakryjeme a špenát necháme rozehřát. Občas promícháme.

4. 

těstoviny - Fusilli (spirály) 400 g  vejce slepičí 2 ks

Ve slané vodě uvaříme těstoviny, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do nich vajíčka.

5. 

Přimícháme špenát.

6. 

olej olivový 2 PL

Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme dovnitř špenátové těstoviny, ...

7. 

sýr tvrdý 200 g

... posypeme strouhaným sýrem, zakryjeme a při 180 °C zapékáme 20 minut. Odkryjeme a ještě 10 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit