svetvemne.cz

Zapečené těstoviny se špenátem

    

Výborný rychlý bezmasý oběd.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
cibule120gramů
mléko200mililitrů
mouka hladká10gramů
olej slunečnicový30mililitrů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
smetana kyselá (14-18% tuku)200gramů
sýr tvrdý120gramů
sůl½čajové lžičky
sůl-
těstoviny - Fusilli (spirály)500gramů
voda-
česnek4stroužky
špenát mražený500gramů

1. 

cibule 120 gramů  olej slunečnicový 30 mililitrů  špenát mražený 500 gramů  mléko 200 mililitrů  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 gramů  mouka hladká 10 gramů  sůl ½ čajové lžičky  česnek 4 stroužky

Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme mrazenou kostku špenátu a za občasného promíchávání přivedeme špenát do varu. V mléce rozmícháme smetanu a mouku, zavářkou zalijeme špenát a krátce provaříme. Přidáme podle chuti sůl (pro děti nesolíme) a prolisované očištěné stroužky česneku.

2. 

těstoviny - Fusilli (spirály) 500 gramů  sůl  voda

Těstoviny uvaříme ve slané vodě, scedíme a zamícháme je se špenátem.

3. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  sýr tvrdý 120 gramů

Zapékací mísu vymažeme olejem, rovnoměrně do ní rozložíme těstoviny a posypeme je strouhaným sýrem.

4. 

V rozehřáté troubě těstoviny 20 minut zapečeme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit