Tvarohový zákusek s rebarborou

Lehký a osvěžující zákusek s křehkým těstem, sladkým tvarohem a osvěžující rebarborou.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,rebarbora,smetana kyselá (14-18% tuku),Zákusky,,Sezónní recepty
Zákusky
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | 0 ?? | kcal | |
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 10 603 | polévkových lžic kcal | |
mouka hladká | 250 868 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
rebarbora | 500 100 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 400 | mililitrů kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
tvaroh hrudkový | 500 585 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
škrob kukuřičný | 60 217 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava těsta
mouka hladká 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 100 gramů • cukr krystalový 50 gramů • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, másla, vajec, cukru a špetky soli vymícháme těsto.

2.
Těsto odložíme na půl hodiny do ledničky.

3.
vaječný bílek 2 kusy • cukr krystalový 1 polévková lžíce
Z vaječných žloutků a cukru vyšleháme hustý sníh.

4.
tvaroh hrudkový 500 gramů • cukr krystalový 5 polévkových lžic • citronová kůra • škrob kukuřičný 60 gramů • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů
Tvaroh, smetanu, cukr, citronovou kůru a škrob smícháme. Na závěr přimícháme opatrně sníh.

5.
Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem.

6.
Těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm do tvaru pekáče.

7.
Těsto vložíme do pekáče a prsty roztáhneme i po bocích.

8.
Nalijeme krémovou směs.

9.
rebarbora 500 gramů • cukr krystalový 4 polévkové lžíce
Na povrch rozložíme tenké plátky oloupané rebarbory a zasypeme cukrem.

10.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C 60-80 minut, dokud se těsto nezbarví dozlatova. Prvních 40 minut by mělo být těsto přikryté.

Dobrou chuť!