Hlívová polévka se smetanou
Jemná hlívová polévka s bramborami a smetanou.
recept,fotorecept,hlíva ústřičná,brambory,smetana kyselá (14-18% tuku),Houbové polévky,Sezónní recepty
Houbové polévky
Ingredience
Ingredience
brambory | 300 | gramů | |
hlíva ústřičná | 300 | gramů | |
kmín mletá | - | ||
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | polévková lžíce | |
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
pepř černý mletý | - | ||
smetana kyselá (14-18% tuku) | 250 | mililitrů | |
sůl | - | ||
voda | 750 | mililitrů |
Recept
1.
hlíva ústřičná 300 gramů • brambory 300 gramů
Hlívu omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky.
2.
olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • sůl • pepř černý mletý • kmín mletá • paprika červená mletá
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme hlívu, osolíme, posypeme kořením a kmínem. Pár minut hlívu podusíme. Přidáme papriku a promícháme.
3.
voda 750 mililitrů • smetana kyselá (14-18% tuku) 250 mililitrů • mléko 250 mililitrů • mouka hladká 1 polévková lžíce
K hlívě přidáme brambory a přilijeme vodu. Vaříme do změknutí brambor. Nakonec přimícháme zavářku - ve smetaně a mléce rozmíchanou mouku. Necháme přejít varem.
Dobrou chuť!