svetvemne.cz

Kulajda

Chutná polévka z jihočeské kuchyně.

 

Počet porcí: 4

Čas přípravy: 45 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

 

 
 
Bobkový list2kusy
Brambory150gramů
Cibule60gramů
Houby sušené25gramů
Kmín mletá½čajové lžičky
Kopr
Mouka hladká30gramů
Máslo30gramů
Ocet
Smetana 30 % kyselá250mililitrů
Sůl1.5čajové lžičky
Sůl
Vejce slepičí4kusy
Voda1litr
Voda

1. 

máslo 30 g  cibule 60 g

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na másle.

2. 

houby sušené 25 g  brambory 150 g

Houby propláchneme a namočíme do vody. Brambory oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3. 

mouka hladká 30 g

Cibuli poprášíme moukou, promícháme a osmahneme.

4. 

voda 1 l  sůl 1.5 ČL  bobkový list 2 ks  kmín mletá ½ ČL

Zalijeme vodou, důkladně rozmícháme, přidáme scezené houby, brambory, sůl, kmín a bobkový list. Vaříme do změknutí brambor.

5. 

kopr

Kopr opláchneme a nasekáme.

6. 

smetana 30 % kyselá 250 ml

Polévku odstavíme z ohně a přimícháme smetanu s koprem podle chuti.

7. 

voda  sůl  ocet  vejce slepičí 4 ks

Vodu s trochou soli a octa přivedeme do varu. Vajíčka vaříme po jednom. Vajíčko rozklepneme do vody a pomalu vaříme asi 2 minuty. Pak ho přesuneme do studené vody. Žloutek ve vajíčku musí zůstat z části tekutý.

8. 

ocet

Do každé porce polévky vložíme vajíčko a nakrojíme ho. Ozdobíme koprem. Podáváme s octem, kterým si každý konzument může polévku dochutit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit