RECEPTY

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou.

recept,fotorecept,rohlík bílý,muškátový květ,vejce slepičí,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Recepty české kuchyně

Knedlíky

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

krupice250gramů
mléko5decilitrů
muškátový květ¼čajové lžičky
petrželová nať2polévkové lžíce
rohlík bílý6
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

rohlík bílý 6 ks  mléko 2 decilitry  muškátový květ ¼ čajové lžičky  sůl ½ čajové lžičky

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a opečeme do zlatova na 150 stupních asi 20 minut. Přelijeme mlékem, přidáme na drobno nakrájenou petrželku, špetku muškátového květu a sůl.

2. 

vejce slepičí 3 kusy  mléko 3 decilitry  krupice 250 gramů  petrželová nať 2 polévkové lžíce

Z vaječných žloutků, mléka a mouky si utřeme řídké těstíčko, které přimícháme k rohlíkům. Na závěr jemně vmícháme ušlehaný sníh z vaječných bílků.

3. 

Těsto vytvarujeme do tvaru knedlíku a vaříme na páře (v parním hrnci) 20-25 minut. Je možne knedlík vařit i ve vodě, případně zabalený v celofánu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie