svetvemne.cz

Slezské bramborové knedlíky

    

Chutné knedlíčky (kluzky) podáváme k vařeným masům s omáčkou.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
brambory1kilogram
krupice200gramů
sůl2.5čajové lžičky
vejce slepičí1kus
voda4litry

1. 

brambory 1 kilogram

Polovinu z připravených brambor uvaříme ve slupce, vychladíme a oloupeme.

2. 

Druhou polovinu brambor oloupeme a nastrouháme. Vařené brambory protlačíme lisem na zeleninu nebo umeleme na masovém mlýnku.

3. 

vejce slepičí 1 kus  sůl ½ čajové lžičky  krupice 200 gramů

K bramborám přidáme vajíčko, sůl, mouku a vypracujeme těsto.

4. 

Z těsta vytvarujeme větší kuličky (o průměru asi 4-5 cm) a necháme je chvíli odstát.

5. 

voda 4 litry  sůl 2 čajové lžičky

V hrnci uvedeme do varu vodu se solí a bramborové kluzky do ní dáme vařit. Po vhození kuliček voda přestane na chvíli vřít a když opět začne, vaříme v ní knedlíčky 15 minut.

6. 

Uvařené kluzky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit