Slezské bramborové knedlíky
Chutné knedlíčky (kluzky) podáváme k vařeným masům s omáčkou.
recept,fotorecept,brambory,Knedlíky,Bezlaktózové
Knedlíky
Ingredience
Ingredience
brambory | 1 | kilogram | |
krupice | 200 | gramů | |
sůl | 2.5 | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 4 | litry |
Recept
2.
Druhou polovinu brambor oloupeme a nastrouháme. Vařené brambory protlačíme lisem na zeleninu nebo umeleme na masovém mlýnku.
3.
vejce slepičí 1 kus • sůl ½ čajové lžičky • krupice 200 gramů
K bramborám přidáme vajíčko, sůl, mouku a vypracujeme těsto.
4.
Z těsta vytvarujeme větší kuličky (o průměru asi 4-5 cm) a necháme je chvíli odstát.
5.
voda 4 litry • sůl 2 čajové lžičky
V hrnci uvedeme do varu vodu se solí a bramborové kluzky do ní dáme vařit. Po vhození kuliček voda přestane na chvíli vřít a když opět začne, vaříme v ní knedlíčky 15 minut.
6.
Uvařené kluzky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme.
Dobrou chuť!