Karlovarské toastové knedlíky
Výbornáý přílohový knedlík z toastového chleba.
recept,fotorecept,chléb toastový,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Recepty české kuchyně
Knedlíky
Recepty české kuchyně
Ingredience
Ingredience
chléb toastový | 600 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
muškátový ořech mletý | - | ||
máslo | 80 | gramů | |
máslo | - | ||
petrželová nať | 40 | gramů | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy |
Recept
1.
chléb toastový 600 gramů • máslo 80 gramů
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na másle.
2.
Vložíme do hlubší misky.
3.
mléko 100 mililitrů • sůl ½ čajové lžičky • muškátový ořech mletý • vaječný žloutek 3 kusy
V mléce rozmícháme sůl, špetku muškátového oříšku a žloutky.
6.
Směs rozdělíme na polovinu. Každou polovinu vytvarujeme do válečku a zabalíme do potravinářské fólie potřené máslem.
7.
Knedlíky 20 minut vaříme v páře. Vhodné je použít parní hrnec. Knedlík podáváme teplý, pokrájený na kolečka.
Dobrou chuť!