Domácí kynutý knedlík
Jednoduchý recept na kynutý knedlík s délkou cca 25 cm vařený v páře.
recept,fotorecept,krupice,droždí čerstvé,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Bezlaktózové
Knedlíky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | - | ||
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
krupice | 250 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
voda | 150 | mililitrů |
Recept
1.
krupice 250 gramů • voda 150 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový
Do misky dáme hrubou mouku, přidáme vodu, droždí, sůl a špetku cukru.
2.
Vařečkou vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou kynout na teplém místě cca 30 minut.
3.
Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vytvarujeme tvar knedlíku. Knedlík vložíme na pařáček do hrnce a vaříme v páře15 minut.
Dobrou chuť!