RECEPTY

Domácí kynutý knedlík

Domácí kynutý knedlík

Jednoduchý recept na kynutý knedlík s délkou cca 25 cm vařený v páře.

recept,fotorecept,krupice,droždí čerstvé,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Bezlaktózové

Knedlíky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový-
droždí čerstvé20gramů
krupice250gramů
mouka hladká-
sůl½čajové lžičky
voda150mililitrů

 

Recept

1. 

krupice 250 gramů  voda 150 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  sůl ½ čajové lžičky  cukr krystalový

Do misky dáme hrubou mouku, přidáme vodu, droždí, sůl a špetku cukru.

2. 

Vařečkou vypracujeme těsto, které necháme pod utěrkou kynout na teplém místě cca 30 minut.

3. 

mouka hladká

Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vytvarujeme tvar knedlíku. Knedlík vložíme na pařáček do hrnce a vaříme v páře15 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie