RECEPTY

Strouhání - zavářka do polévky

Strouhání - zavářka do polévky

Strouhání jsou jednoduché domácí těstoviny (zavářka) vhodná do oblíbených hustých polévek.

recept,fotorecept,vejce slepičí,krupice,Zavářky do polévek,Bezlaktózové

Zavářky do polévek

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

krupice125gramů
vejce slepičí60gramů

 

Recept

1. 

vejce slepičí 60 gramů  krupice 125 gramů

Smícháme mouku a vejce. Množství mouky upravíme podle velikosti vajíčka. Pokud je malé, mouky dáme méně, pokud velké více.

2. 

Vypracujeme tuhé těsto. Těsto necháme chvíli odpočívat a opět ho prohněteme.

3. 

Těsto nastrouháme na hrubém struhadle.

4. 

Strouhání rozložíme na papírový ubrousek a necháme oschnout.

5. 

Připravené strouhání nasypeme do uvařené polévky a chvíli povaříme. Použijeme množství podle potřeby. Zbylé strouhání si můžeme odložit v mikrotenovém sáčku do mrazáku a později přidat do jiné polévky.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie