svetvemne.cz

Krupicové noky do polévky

     

Nadýchané krupicové knedlíčky jsou skvělou tradiční volbou do zeleninových polévek a masových vývarů.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Pšeničná krupice50gramů
Sůl zeleninová natur1čajová lžička
Vejce slepičí1kus
Voda1litr

1. 

vejce slepičí 1 ks  pšeničná krupice 50 g

V misce rozmícháme vejce s krupicí na středně jemně hustou kaši. Necháme 10 minut odstát.

2. 

voda 1 l  sůl zeleninová Natur 1 ČL

Vodu se zeleninovou solí přivedeme do varu.

3. 

Čajovou lžičku vložíme do vody a následně jí vykrajujeme noky z těsta.

4. 

Vykrojené noky hned vkládáme do horké vody a vaříme asi 8 minut. Pak přikryjeme a necháme ve vodě odstát nejméně 15 minut. Nokyy z vody nevybíráme, ale necháme je tam až do podávání polévky.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit