Kuřecí ramen

Vynikající japonská polévka.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,pórek,hlíva ústřičná,hrášek,vejce slepičí,Masové polévky,Recepty japonské kuchyně,,Bezlaktózové,Sezónní recepty
Masové polévky
Recepty japonské kuchyně
Kategorie
Masové polévky › Recepty japonské kuchyně › Bezlaktózové › Sezónní recepty › Asijská kuchyně › Sezona - Pórek › Sezona - hrášek ›Ingredience
Ingredience
bujón kuřecí | 10 19 | gramů kcal | |
hlíva ústřičná | 150 507 | gramů kcal | |
hrášek | 250 190 | gramů kcal | |
kuřecí prsa | 500 550 | gramů kcal | |
mrkev | 20 9 | gramů kcal | |
olej olivový | 4 528 | polévkové lžíce kcal | |
pórek | 70 33 | gramů kcal | |
sójová omáčka | 4 83 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
těstoviny - nudle polévkové | 125 450 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 2.5 0 | litru kcal | |
zázvor kořen | 30 9 | gramů kcal | |
česnek | 2 11 | stroužky kcal |
Recept
1. Příprava kuřecího vývaru
kuřecí prsa 500 gramů • voda 2.5 litru • sůl ½ čajové lžičky • bujón kuřecí 10 gramů
Kuřecí prsa opečeme v suchém hrnci, zalijeme vodou, osolíme a vaříme cca 30 minut, aby se nám voda odpařila a zůstalo nám přibližně 1,5 litru vývaru. Maso vyjmeme, položíme na talíř a zakryjeme. Do vývaru přidáme kostku bujónu, přivedeme do varu a odstavíme.

2.
pórek 70 gramů • mrkev 20 gramů • zázvor kořen 30 gramů • česnek 2 stroužky • olej olivový 4 polévkové lžíce
Pórek, zázvor, mrkev, česnek očistíme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme zeleninu, jemně ji osmahneme.

3.
Zeleninu zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.


5.
Vývar scedíme a rozdělíme na poloviny.

6.
hlíva ústřičná 150 gramů • hrášek 250 gramů • těstoviny - nudle polévkové 125 gramů
V jedné polovině 8 minut povaříme hlívu, kterou následně vyndáme. Do stejného vývaru vložíme hrášek, nudle, povaříme 5 minut. Odstavíme a vložíme k nudlím a hrášku kuřecí maso, aby se před podáváním ohřálo.

8. Servírujeme
Maso nakrájíme na plátky a poklademe na okraj talíře. Do středu naložíme husté nudle s hráškem. Na opačný okraj talíře položíme vajíčko, hlívu. Vše na talíři zalijeme druhou polovinou horkého vývaru, v množství podle chuti. Posypeme pokrájenou lahůdkovou cibulkou. Polévka by měla být hustší. Konzumujeme ji jídelními hůlkami. Tekutinu podle asijské tradice vypijeme, případně evropsky sníme velkou lžící.

Dobrou chuť!