RECEPTY

Kuřecí ramen

Kuřecí ramen

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Vynikající japonská polévka.

recept,fotorecept,kuřecí prsa,pórek,hlíva ústřičná,hrášek,vejce slepičí,Masové polévky,Recepty japonské kuchyně,,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Masové polévky

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Hmotnost porce

659 g

Energie porce

442 kcal

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

bujón kuřecí

10

19

gramů

kcal

hlíva ústřičná

150

507

gramů

kcal

hrášek

250

190

gramů

kcal

kuřecí prsa

500

550

gramů

kcal

mrkev

20

9

gramů

kcal

olej olivový

4

528

polévkové lžíce

kcal

pórek

70

33

gramů

kcal

sójová omáčka

4

83

polévkové lžíce

kcal

sůl

½

0

čajové lžičky

kcal

těstoviny - nudle polévkové

125

450

gramů

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

voda

2.5

0

litru

kcal

zázvor kořen

30

9

gramů

kcal

česnek

2

11

stroužky

kcal

 

Recept

1. Příprava kuřecího vývaru

kuřecí prsa 500 gramů  voda 2.5 litru  sůl ½ čajové lžičky  bujón kuřecí 10 gramů

Kuřecí prsa opečeme v suchém hrnci, zalijeme vodou, osolíme a vaříme cca 30 minut, aby se nám voda odpařila a zůstalo nám přibližně 1,5 litru vývaru. Maso vyjmeme, položíme na talíř a zakryjeme. Do vývaru přidáme kostku bujónu, přivedeme do varu a odstavíme.

Kuřecí prsa opečeme v suchém hrnci, zalijeme...

2. 

pórek 70 gramů  mrkev 20 gramů  zázvor kořen 30 gramů  česnek 2 stroužky  olej olivový 4 polévkové lžíce

Pórek, zázvor, mrkev, česnek očistíme a nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme zeleninu, jemně ji osmahneme.

Pórek, zázvor, mrkev, česnek očistíme a...

3. 

Zeleninu zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.

Zeleninu zalijeme vývarem a vaříme 15 minut....

4. 

sójová omáčka 4 polévkové lžíce

Přidáme sójovou omáčku a převaříme

Přidáme sójovou omáčku a převaříme...

5. 

Vývar scedíme a rozdělíme na poloviny.

Vývar scedíme a rozdělíme na poloviny....

6. 

hlíva ústřičná 150 gramů  hrášek 250 gramů  těstoviny - nudle polévkové 125 gramů

V jedné polovině 8 minut povaříme hlívu, kterou následně vyndáme. Do stejného vývaru vložíme hrášek, nudle, povaříme 5 minut. Odstavíme a vložíme k nudlím a hrášku kuřecí maso, aby se před podáváním ohřálo.

V jedné polovině 8 minut povaříme hlívu,...

7. 

vejce slepičí 3 kusy

Vajíčka uvaříme natvrdo, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na poloviny.

8. Servírujeme

Maso nakrájíme na plátky a poklademe na okraj talíře. Do středu naložíme husté nudle s hráškem. Na opačný okraj talíře položíme vajíčko, hlívu. Vše na talíři zalijeme druhou polovinou horkého vývaru, v množství podle chuti. Posypeme pokrájenou lahůdkovou cibulkou. Polévka by měla být hustší. Konzumujeme ji jídelními hůlkami. Tekutinu podle asijské tradice vypijeme, případně evropsky sníme velkou lžící.

Maso nakrájíme na plátky a poklademe na okraj...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit