Houbová smaženice z klouzků

Klouzek obecný je výborná jedlá houba. Zvláště chutná je jeho příprava na cibulce s vajíčky.
recept,fotorecept,houby lesní Klouzek obecný,vejce slepičí,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 44 | gramů kcal | |
houby lesní Klouzek obecný | 400 ?? | gramů kcal | |
kmín drcený | ½ 1 | čajové lžičky kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 2 67 | polévkové lžíce kcal |
Recept
1.
houby lesní Klouzek obecný 400 gramů
Houby očistíme. Klouzkům očistíme kloboučky stažením tenké kožovité vrstvy z povrchu klobouku. Každou houbu překrojíme a zkontrolujeme zda není červivá.

2.
Huby nakrájíme.

3.
voda • kmín drcený ½ čajové lžičky
Houby omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přisypeme kmín. Přivedeme do varu a 2-3 minuty povaříme. Houby scedíme.

4.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.



7.
Vajíčka přidáme k houbám a mícháme do zhoustnutí.

8.
Podáváme s chlebem.

Dobrou chuť!