svetvemne.cz

Houbová smaženice z klouzků

    

Klouzek obecný je výborná jedlá houba. Zvláště chutná je jeho příprava na cibulce s vajíčky.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule100gramů
houby lesní Klouzek obecný400gramů
kmín drcený½čajové lžičky
olej slunečnicový3polévkové lžíce
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí4kusy
voda-
voda2polévkové lžíce

1. 

houby lesní Klouzek obecný 400 gramů

Houby očistíme. Klouzkům očistíme kloboučky stažením tenké kožovité vrstvy z povrchu klobouku. Každou houbu překrojíme a zkontrolujeme zda není červivá.

2. 

Huby nakrájíme.

3. 

voda  kmín drcený ½ čajové lžičky

Houby omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přisypeme kmín. Přivedeme do varu a 2-3 minuty povaříme. Houby scedíme.

4. 

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 3 polévkové lžíce

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.

5. 

voda 2 polévkové lžíce

Přidáme houby, podlijeme trochou vody a 10 minut dusíme pod pokličkou.

6. 

vejce slepičí 4 kusy  sůl ½ čajové lžičky

Vajíčka rozmícháme se solí.

7. 

Vajíčka přidáme k houbám a mícháme do zhoustnutí.

8. 

Podáváme s chlebem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit