Houbová smaženice z klouzků
Klouzek obecný je výborná jedlá houba. Zvláště chutná je jeho příprava na cibulce s vajíčky.
recept,fotorecept,houby lesní Klouzek obecný,vejce slepičí,Bezmasá jídla,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
cibule | 100 | gramů | |
houby lesní Klouzek obecný | 400 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 4 | kusy | |
voda | - | ||
voda | 2 | polévkové lžíce |
Recept
1.
houby lesní Klouzek obecný 400 gramů
Houby očistíme. Klouzkům očistíme kloboučky stažením tenké kožovité vrstvy z povrchu klobouku. Každou houbu překrojíme a zkontrolujeme zda není červivá.
2.
Huby nakrájíme.
3.
voda • kmín drcený ½ čajové lžičky
Houby omyjeme, vložíme do hrnce, přilijeme vodu a přisypeme kmín. Přivedeme do varu a 2-3 minuty povaříme. Houby scedíme.
4.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 3 polévkové lžíce
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji.
7.
Vajíčka přidáme k houbám a mícháme do zhoustnutí.
8.
Podáváme s chlebem.
Dobrou chuť!