Šunkovo-cibulové volské oko
Podáváme s chlebem nebo pečivem a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,cibule,šunka vepřová dušená,vejce slepičí,Vajíčkové snídaně,Bezlaktózové,Bezlepkové
Vajíčkové snídaně
Ingredience
Ingredience
cibule | 80 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
paprika červená mletá | - | ||
sůl | - | ||
vejce slepičí | 8 | ||
šunka vepřová dušená | 250 | gramů |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a dáme na pánev s trochou horkého oleje. Chvíli opékáme.
3.
vejce slepičí 8 ks • sůl
Na šunku vyklepneme vajíčka s neporušeným žloutkem. Osolíme, zakryjeme a necháme vajíčka ztuhnout.
4.
Hotový pokrm posypeme mletou červenou paprikou. Pokrájíme, případně vykrajujeme kolečka - volská oka (v tomto případě nám zůstanou zbytky bílků se šunkou) a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!