Šunkovo-cibulové volské oko

Podáváme s chlebem nebo pečivem a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,cibule,šunka vepřová dušená,vejce slepičí,Vajíčkové snídaně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Vajíčkové snídaně
Ingredience
Ingredience
| cibule | 80 36 | gramů kcal | |
| olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
| paprika červená mletá | 0 ?? | kcal | |
| sůl | 0 ?? | kcal | |
| vejce slepičí | 8 704 | kcal | |
| šunka vepřová dušená | 250 260 | gramů kcal |
Recept
1.
cibule 80 gramů • olej olivový 2 polévkové lžíce
Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a dáme na pánev s trochou horkého oleje. Chvíli opékáme.


3.
vejce slepičí 8 ks • sůl
Na šunku vyklepneme vajíčka s neporušeným žloutkem. Osolíme, zakryjeme a necháme vajíčka ztuhnout.

4.
Hotový pokrm posypeme mletou červenou paprikou. Pokrájíme, případně vykrajujeme kolečka - volská oka (v tomto případě nám zůstanou zbytky bílků se šunkou) a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!























