Tvarohové nudle
Domácí nudle s tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem .... ta pravá klasika.
recept,fotorecept,krupice,tvaroh hrudkový,Sladká jídla
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | - | ||
krupice | 500 | gramů | |
mouka hladká | 0 | ||
máslo | 80 | gramů | |
máslo | - | ||
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
tvaroh hrudkový | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 200 | mililitrů | |
voda | - |
Recept
1.
krupice 500 gramů • voda 200 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl ¼ čajové lžičky
Z mouky, teplé vody, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Těsto bude zpočátku řidší, ale necháme ho asi 15 minut odpočívat a zpevní. Více mouky proto nepřidáváme.


3.
Polovinu těsta na pomoučeném vále rozválíme na tenko. Těsto při rozvalování otáčíme a stále podsypáváme moukou. S těstem se dobře pracuje je pevné a zároveň pružné.

4.
mouka hladká • voda • sůl
Okraje ořízneme, a těsto nakrájíme na širší proužky, posypeme je moukou a necháme schnout, než se nám ve větším hrnci začne vařit voda s asi čajovou lžičkou soli na 4 litry vody.

5.
Jednotlivé pomoučené pásy naskládáme na sebe a nožem nakrájíme širší nudle.

6.
Pokrájené nudle na desce rozdělíme. Jdou snadno od sebe.

7.
Nudle uvaříme ve vroucí vodě, od vhození vaříme 7 minut.

8.
Uvařené přecedíme a přelijeme teplou vodou. Necháme okapat a vložíme do mísy.

9.
máslo 80 gramů
V míse je přelijeme rozpuštěným máslem. Uzavřenou mísu uložíme do peřin (lůžkovin), aby nevychladly a zpracujeme druhou polovinu těsta. Nudle z druhé várky přidáme k prvním a promícháme. Z uvedeného množství těsta nám vznikne asi 1 kilogram vařených nudlí.

10.
tvaroh hrudkový • cukr moučkový • máslo
Teplé nudle na talíři posypeme tvarohem, cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť!