svetvemne.cz

Rýžový nákyp s čokoládovými jablky

Rýžový nákyp s čokoládovými jablky

    

... "mňam mami, to je zákusek. A co budeme obědvat?" ... :)

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

1. 

rýže kulatozrnná 350 gramů  mléko 1.5 litru  cukr vanilkový 15 gramů

Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Uvaříme ji v mléce s cukrem doměkka - téměř na kaši. Během vaření často mícháme, aby se nám rýže nepřipálila. Uvařenou kaši necháme vychladnout.

2. 

jablka 1.5 kilogram  cukr krystalový 50 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krátce je povaříme s cukrem a kakaem v hlubokém hrnci.

3. 

pudink čokoládový BB 40 gramů  voda 100 mililitrů

Pudink rozmícháme ve vodě, přilijeme ho k jablkům a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.

4. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 125 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

5. 

vaječný žloutek 5 ks

Přimícháme žloutky, ...

6. 

... vychlazenou rýži ...

7. 

rozinky 80 gramů

... a rozinky.

8. 

máslo  krupice

Hluboký úzký pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme a rovnoměrně rozetřeme polovinu rýžové směsi.

9. 

Na ni opatrně navrstvíme a rozetřeme jablka tak, aby se obě směsi nepromíchaly.

10. 

Na jablka položíme opět vrstvu rýžové směsi. Nákyp v pekáči uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 40 minut. Potom pekáč odkryjeme a nákyp 20 minut dopékáme.

11. 

vaječný bílek 5 ks  cukr moučkový 50 gramů  kokos strouhaný 100 gramů

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj cukr a kokos.

12. 

Bílkovou kokosovou pěnu rozetřeme na 12 malých placek na nákyp.

13. 

15 minut zapečeme. Nákyp krájíme a podáváme, když je vychlazený na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!

cukr krystalový50gramů
cukr moučkový175gramů
cukr vanilkový15gramů
jablka1.5kilogram
kakao - prášek1polévková lžíce
kokos strouhaný100gramů
krupice-
mléko1.5litru
máslo150gramů
máslo-
pudink čokoládový BB40gramů
rozinky80gramů
rýže kulatozrnná350gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda100mililitrů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit