Rýžový nákyp s čokoládovými jablky

... "mňam mami, to je zákusek. A co budeme obědvat?" ... :)
recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,jablka,Sladká jídla
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 201 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 175 679 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 15 55 | gramů kcal | |
jablka | 1.5 915 | kilogram kcal | |
kakao - prášek | 1 31 | polévková lžíce kcal | |
kokos strouhaný | 100 693 | gramů kcal | |
krupice | 0 ?? | kcal | |
mléko | 1.5 720 | litru kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
pudink čokoládový BB | 40 142 | gramů kcal | |
rozinky | 80 228 | gramů kcal | |
rýže kulatozrnná | 350 1208 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 5 85 | kcal | |
vaječný žloutek | 5 285 | kcal | |
voda | 100 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
rýže kulatozrnná 350 gramů • mléko 1.5 litru • cukr vanilkový 15 gramů
Rýži propláchneme na sítku pod tekoucí vodou. Uvaříme ji v mléce s cukrem doměkka - téměř na kaši. Během vaření často mícháme, aby se nám rýže nepřipálila. Uvařenou kaši necháme vychladnout.

2.
jablka 1.5 kilogram • cukr krystalový 50 gramů • kakao - prášek 1 polévková lžíce
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Krátce je povaříme s cukrem a kakaem v hlubokém hrnci.

3.
pudink čokoládový BB 40 gramů • voda 100 mililitrů
Pudink rozmícháme ve vodě, přilijeme ho k jablkům a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.



6.
... vychlazenou rýži ...


8.
Hluboký úzký pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme a rovnoměrně rozetřeme polovinu rýžové směsi.

9.
Na ni opatrně navrstvíme a rozetřeme jablka tak, aby se obě směsi nepromíchaly.

10.
Na jablka položíme opět vrstvu rýžové směsi. Nákyp v pekáči uzavřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 40 minut. Potom pekáč odkryjeme a nákyp 20 minut dopékáme.

11.
vaječný bílek 5 ks • cukr moučkový 50 gramů • kokos strouhaný 100 gramů
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj cukr a kokos.

12.
Bílkovou kokosovou pěnu rozetřeme na 12 malých placek na nákyp.

13.
15 minut zapečeme. Nákyp krájíme a podáváme, když je vychlazený na konzumní teplotu.

Dobrou chuť!