Jablečná žemlovka s pudinkem
Žemlovka téměř jako zákusek. Při servírování je vhodné polít žemlovku kyselejší ovocnou šťávou.
recept,fotorecept,jablka,pudink vanilkový,Sladká jídla,Recepty na jídla pro děti,Sezónní recepty
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla Recepty na jídla pro děti Sezónní recepty Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim)
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
jablka | 800 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mléko nízkotučné 0,5% | 1 | litr | |
máslo | - | ||
pudink vanilkový | 120 | gramů | |
rohlík bílý | 5 | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept

2.
rohlík bílý 5 ks • cukr vanilkový 12 gramů • cukr krystalový 100 gramů
Rohlíky nakrájíme, přidáme k nim jablka a oba cukry.

3.
máslo • mléko 200 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a utlačíme. Vajíčka rozmícháme s mlékem a rohlíky zalijeme.

4.
mléko nízkotučné 0,5% 1 litr • pudink vanilkový 120 gramů • cukr krystalový 50 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek s cukrem. Vaříme do zhoustnutí.

5.
Pudink nalijeme na mlékem nasáklé rohlíky.

6.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 30-40 minut.

7.
Před podáváním necháme řádně vychladit, pudink nesmí být teplý, jinak by se nedala žemlovka krájet.

Dobrou chuť!