svetvemne.cz

Jablečná žemlovka s pudinkem

    

Žemlovka téměř jako zákusek. Při servírování je vhodné polít žemlovku kyselejší ovocnou šťávou.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

jablka 800 gramů

Jablka očistíme a nastrouháme.

2. 

rohlík bílý 5 ks  cukr vanilkový 12 gramů  cukr krystalový 100 gramů

Rohlíky nakrájíme, přidáme k nim jablka a oba cukry.

3. 

máslo  mléko 200 mililitrů  vejce slepičí 2 kusy

Dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a utlačíme. Vajíčka rozmícháme s mlékem a rohlíky zalijeme.

4. 

mléko nízkotučné 0,5% 1 litr  pudink vanilkový 120 gramů  cukr krystalový 50 gramů

V mléce rozmícháme pudinkový prášek s cukrem. Vaříme do zhoustnutí.

5. 

Pudink nalijeme na mlékem nasáklé rohlíky.

6. 

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 30-40 minut.

7. 

Před podáváním necháme řádně vychladit, pudink nesmí být teplý, jinak by se nedala žemlovka krájet.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit