svetvemne.cz

Ovesné lívance s jablky

Ovesné lívance s jablky

    

Sladká večeře, ale i snídaně, skvělé hlavně během zimních měsíců. Podáváme s medem, skořicí a ořechy.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

jablka 200 gramů

Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme.

2. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  vločky ovesné 100 gramů  cukr vanilkový 1 balení

Přidáme mléko, vejce, ovesné vločky a vanilkový cukr.

3. 

Promícháme a necháme 30 minut odpočívat.

4. 

Z těsta tvoříme polévkovou lžící...

5. 

olej slunečnicový

... lívance. Pečeme je na troše oleje (téměř nasucho), z jedné...

6. 

...a z druhé strany.

7. 

Křehké a jemné lívance klademe na sebe a podáváme v porci 4 lívance.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit