RECEPTY

Vločkový nákyp

Vločkový nákyp

Sladký nákyp, plný vlákniny, bude chutnat zejména dětem. Dospělí, zvláště muži, si ho rádi dají jako zákusek. :) Podáváme s višňovým nebo jiným oblíbeným kompotem.

recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,vločky ovesné,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový100gramů
cukr třtinový1čajová lžička
kokos strouhaný-
kompotová šťáva150mililitrů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
máslo50gramů
máslo-
sůl1špetka
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
višňový kompot-
vločky ovesné250gramů
voda500mililitrů
škrob kukuřičný½čajové lžičky

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů  voda 500 mililitrů  cukr třtinový 50 gramů  vločky ovesné 250 gramů

Mléko a vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a vločky. Přivedeme do varu a za stálého míchání 5 minut povaříme.

2. 

máslo 50 gramů

Vmícháme máslo.

3. 

Vychladíme ve vodní lázni.

4. 

vaječný žloutek 3 kusy  cukr třtinový 50 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

5. 

Ovesnou kaši smícháme se žloutky.

6. 

vaječný bílek 3 kusy  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

7. 

Sníh vmícháme do kaše.

8. 

máslo  kokos strouhaný

Těsto vylijeme do nákypové formy nebo na pekáč (22 x 32 cm), vymazaný máslem a vysypaný kokosem.

9. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

10. 

kompotová šťáva 150 mililitrů  škrob kukuřičný ½ čajové lžičky  cukr třtinový 1 čajová lžička

V kompotové šťávě rozmícháme trochu kukuřičného škrobu. Provaříme. Šťávu můžeme také podle chuti přisladit.

11. 

višňový kompot

Nákyp servírujeme politý zahuštěnou šťávou a s kompotem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie