svetvemne.cz

Vdolky s borůvkovou omáčkou

     

Sněhově nadýchané vdolky s borůvkovou omáčkou.

Ukuchtil

Počet porcí

7

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava těsta

vejce slepičí 2 ks  mouka hladká 160 g  mléko ¼ l  cukr vanilkový 1 balení  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

V misce vyšleháme dva žloutky s vanilkovým cukrem. Pak přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Ze dvou bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do připraveného těsta.

Příprava těsta

2. Pečení

olej slunečnicový

Rozehřátou pánev vymažeme rozpuštěným máslem nebo olejem. Postupně pečeme vdolky dozlatova.

Pečení

3. Příprava omáčky

borůvkový kompot 280 g  povidla z lesního ovoce 160 g  máslo 30 g  cukr vanilkový 2 balení  skořice mletá  Zlatý klas ½ balení

Do hrnku vlijeme borůvkový kompot i se šťávou, přidáme máslo, vanilkový cukr, skořici, povidla a přivedeme k varu. Aby nám omáčka zhoustla, postupně přidáváme Zlatý klas, dobře rozmícháme. Když omáčka zhoustne, odstavíme.

Příprava omáčky

4. 

cukr práškový

Vdolky poprášíme cukrem, přelijeme omáčkou z borůvek a podáváme. Dobrou chuť.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit