RECEPTY

Celozrnné koblihy

Celozrnné koblihy

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Koblihy, které při smažení neabsorbují téměř žádný olej. Nejlepší jsou čerstvé s jahodovým džemem i bez něj.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka celozrnná,rum,Sladká jídla,Masopust

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

2

121

polévkové lžíce

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

cukr vanilkový

0

??

kcal

droždí čerstvé

42

43

gramů

kcal

džem jahodový

0

??

kcal

džem ovocný

0

??

kcal

mléko

400

192

mililitrů

kcal

mouka celozrnná

350

??

gramů

kcal

mouka polohrubá

400

1424

gramů

kcal

máslo

30

221

gramů

kcal

olej fritovací

0

??

kcal

olej slunečnicový

0

??

kcal

rum

4

144

polévkové lžíce

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

 

Recept

1. Příprava těsta

mléko 400 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  mouka polohrubá 400 gramů  mouka celozrnná 350 gramů  vejce slepičí 2 kusy  máslo 30 gramů  rum 4 polévkové lžíce

Mléko mírně zahřejeme, přidáme k němu rozdrobené droždí, cukr a asi 1 lžičku z navážené mouky. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme kvásek, vejce, rozpuštěné máslo a rum. Dobře prohněteme a necháme kynout cca 30 minut na teplém místě, zakryté.

Mléko mírně zahřejeme, přidáme k němu...

2. 

Po vykynutí těsta pomoučíme vál a těsto rovnoměrně vyválíme na tloušťku asi 1,5 cm.

Po vykynutí těsta pomoučíme vál a těsto...

3. Vykrajování koblih

Z vyváleného těsta pomocí hrnku nebo sklenice s větším průměrem vykrajujeme koblihy. Do každé koblihy uděláme prstem do středu prohlubeň.

Z vyváleného těsta pomocí hrnku nebo sklenice...

4. Smažení

olej fritovací  olej slunečnicový

V pánvi rozehřejeme olej a vkládáme do něj koblihy. Vždy nejprve stranou, na které je prohlubeň. Osmažíme, otočíme a osmažíme z druhé strany. Vyndáme na talíř.

V pánvi rozehřejeme olej a vkládáme do něj...

5. 

cukr moučkový  cukr vanilkový

Moučkový cukr promícháme s vanilkovým a obalujeme v něm ještě teplé, ne však horké koblihy.

Moučkový cukr promícháme s vanilkovým a...

6. 

džem jahodový  džem ovocný

Podáváme s jahodovým nebo jiným džemem vloženým do prohlubně. Chutnají i bez džemu jen obalené v cukru. Z uvedené dávky připravíme cca 30 kusů koblih.

Podáváme s jahodovým nebo jiným džemem...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit