svetvemne.cz

Pečené koblihy

     

Koblihy pečené v troubě jsou skvělou volbou pro každého, kdo koblihy miluje, ale chce si držet linii. Nabízíme recept na menší plněné koblihy, které jsou sladké, nadýchané, zvenku jemně křupavé a bez oleje. Také jich však nemůžete sníst na deset na posezení :)

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mouka hladká 500 g  cukr práškový 40 g

Mouku a cukr prosejeme do mísy.

2. 

droždí čerstvé 42 g  máslo 60 g  vaječný žloutek 1 ks

Droždí, máslo a vaječný žloutek necháme zahřát na pokojovou teplotu.

3. 

sůl 1 špetka  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 ml

Přidáme do těsta spolu se špetkou soli a vlažným mlékem.

4. 

Vypracujeme těsto a necháme přikryté na teplém místě vykynout.

5. 

mouka hladká

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku posypanou moukou.

6. 

Překrojíme na polovinu a postupně zpracujeme.

7. 

Těsto rozválíme na tloušťku asi 1,5 cm.

8. 

džem borůvkový

Z těsta vykrajujeme kolečka (průměr 7 cm) a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení.

9. 

Doprostřed spodního kolečka dáme lžičku džemu, okraje potřeme vodou, překryjeme druhým kolečkem a okraje zlehka přitlačíme. Na plechu necháme ještě 15-20 minut kynout.

10. 

Pečeme s horkovzduchem při teplotě 170 °C 12 minut, bez horkovzduchu nebo v plynové troubě 15-20 minut při teplotě 180 °C, dokud nejsou na pohled pěkně upečené.

11. 

máslo 30 g  rum 50 ml

Rozpustíme máslo a smícháme s rumem. Horké koblihy hned po vyndání z trouby potřeme máslem. Pocukrujeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit