svetvemne.cz

Churros

    

Mexický způsob přípravy tradičního španělského receptu na oblíbené Churros, obohacené přidáním vajec. Churros podáváme s rozpuštěnou čokoládou. Pro početnější rodinu doporučujeme dávku zdvojnásobit.

Ukuchtil

Počet porcí

3

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr práškový55gramů
cukr skořicový-
mouka hladká215gramů
máslo100gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)150mililitrů
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí3kusy
voda220mililitrů
čokoláda150gramů

1. Příprava těsta

voda 220 mililitrů  máslo 100 gramů

Do hrnce dáme vodu a máslo, které rozpustíme na mírném ohni.

Příprava těsta

2. 

mouka hladká 215 gramů  cukr práškový 25 gramů  sůl ½ čajové lžičky

Přisypeme směs mouky, cukru a soli.

3. 

Mícháme, dokud se těsto neodlepuje od krajů. Trvá to jen krátkou chvíli.

4. 

vejce slepičí 3 kusy

Těsto necháme mírně vychladnout. Do vlažného těsta po jednom přimícháme vajíčka.

5. 

Těsto naplníme do cukrářského sáčku a vytlačujeme přímo do rozpáleného oleje libovolné tvary. Churros se smaží v dostatečném množství oleje, aby byl celý ponořený a rovnoměrně se propekl dozlatova.

6. 

Churros vyndáme na papírový ubrousek a necháme chvíli odtéci přebytečný olej.

7. 

cukr skořicový

Ještě teplé obalujeme v skořicovém cukru.

8. Příprava čokolády

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů  čokoláda 150 gramů  cukr práškový 30 gramů

Do hrnku vylijeme sladkou smetanu a na mírném ohni v ní rozpustíme mléčnou nebo hořkou čokoládu na vaření a moučkový cukr.

Příprava čokolády

9. 

Churros podáváme zatepla, namáčíme v horké čokoládě.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit