Churros

Mexický způsob přípravy tradičního španělského receptu na oblíbené Churros, obohacené přidáním vajec. Churros podáváme s rozpuštěnou čokoládou. Pro početnější rodinu doporučujeme dávku zdvojnásobit.
recept,fotorecept,máslo,mouka hladká,cukr moučkový,cukr moučkový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Sladká jídla,
Sladká jídla
Kategorie
Sladká jídla ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 55 214 | gramů kcal | |
cukr skořicový | 0 ?? | kcal | |
mouka hladká | 215 747 | gramů kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal | |
voda | 220 0 | mililitrů kcal | |
čokoláda | 150 770 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava těsta
voda 220 mililitrů • máslo 100 gramů
Do hrnce dáme vodu a máslo, které rozpustíme na mírném ohni.

2.
mouka hladká 215 gramů • cukr moučkový 25 gramů • sůl ½ čajové lžičky
Přisypeme směs mouky, cukru a soli.

3.
Mícháme, dokud se těsto neodlepuje od krajů. Trvá to jen krátkou chvíli.

4.
vejce slepičí 3 kusy
Těsto necháme mírně vychladnout. Do vlažného těsta po jednom přimícháme vajíčka.

5.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku a vytlačujeme přímo do rozpáleného oleje libovolné tvary. Churros se smaží v dostatečném množství oleje, aby byl celý ponořený a rovnoměrně se propekl dozlatova.

6.
Churros vyndáme na papírový ubrousek a necháme chvíli odtéci přebytečný olej.


8. Příprava čokolády
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 150 mililitrů • čokoláda 150 gramů • cukr moučkový 30 gramů
Do hrnku vylijeme sladkou smetanu a na mírném ohni v ní rozpustíme mléčnou nebo hořkou čokoládu na vaření a moučkový cukr.

9.
Churros podáváme zatepla, namáčíme v horké čokoládě.

Dobrou chuť!