svetvemne.cz

Bramborové langoše

     

Maďarské langoše z kynutého těsta s nastrouhanými vařenými bramborami. Langoše jsou měkké, jemné a nadýchané. Podáváme podle chuti, tradičně se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
Brambory200gramů
Cukr krystalový½čajové lžičky
Droždí čerstvé20gramů
Mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
Mouka hladká½čajové lžičky
Mouka hladká400gramů
Olej na smažení
Sůl1čajová lžička
Voda150mililitrů

1. 

brambory 200 g

Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě téměř doměkka. Vychladíme a oloupeme.

2. 

Brambory najemno nastrouháme.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 ml  cukr krystalový ½ ČL  mouka hladká ½ ČL  droždí čerstvé 20 g

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

4. 

mouka hladká 400 g  voda 150 ml  sůl 1 ČL

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, kvásek, vlažnou vodu a sůl.

5. 

Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme asi hodinu vykynout.

6. 

Z těsta vytvoříme bochánky.

7. 

Na lehce pomoučeném vále je vytvarujeme (rozválíme a roztáhneme) do tvaru kruhu s průměrem asi 20 cm.

8. 

olej na smažení

Připravený langoš vložíme do horkého oleje a osmažíme...

9. 

... z obou stran.

10. 

Hotové langoše vyndváme z oleje, necháme okapat a ukládáme na sebe.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit