Bramborové langoše

Maďarské langoše z kynutého těsta s nastrouhanými vařenými bramborami. Langoše jsou měkké, jemné a nadýchané. Podáváme podle chuti, tradičně se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.
recept,fotorecept,brambory,mouka hladká,mouka hladká,droždí čerstvé,Bezmasá jídla,Recepty maďarské kuchyně,Sezónní recepty
Bezmasá jídla
Recepty maďarské kuchyně
Ingredience
Ingredience
brambory | 200 184 | gramů kcal | |
cukr krystalový | ½ 11 | čajové lžičky kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 100 64 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | ½ 9 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 400 1388 | gramů kcal | |
olej na smažení | 0 ?? | kcal | |
sůl | 1 0 | čajová lžička kcal | |
voda | 150 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
Brambory najemno nastrouháme.

3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů • cukr krystalový ½ čajové lžičky • mouka hladká ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 20 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

4.
mouka hladká 400 gramů • voda 150 mililitrů • sůl 1 čajová lžička
Do mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, kvásek, vlažnou vodu a sůl.

5.
Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme asi hodinu vykynout.

6.
Z těsta vytvoříme bochánky.

7.
Na lehce pomoučeném vále je vytvarujeme (rozválíme a roztáhneme) do tvaru kruhu s průměrem asi 20 cm.


9.
... z obou stran.

10.
Hotové langoše vyndváme z oleje, necháme okapat a ukládáme na sebe.

Dobrou chuť!