RECEPTY

Bramborové langoše

Bramborové langoše

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Maďarské langoše z kynutého těsta s nastrouhanými vařenými bramborami. Langoše jsou měkké, jemné a nadýchané. Podáváme podle chuti, tradičně se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

recept,fotorecept,brambory,mouka hladká,mouka hladká,droždí čerstvé,Bezmasá jídla,Recepty maďarské kuchyně,Sezónní recepty

Bezmasá jídla

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

brambory

200

184

gramů

kcal

cukr krystalový

½

11

čajové lžičky

kcal

droždí čerstvé

20

21

gramů

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

100

64

mililitrů

kcal

mouka hladká

½

9

čajové lžičky

kcal

mouka hladká

400

1388

gramů

kcal

olej na smažení

0

??

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

voda

150

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

brambory 200 gramů

Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě téměř doměkka. Vychladíme a oloupeme.

Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě téměř...

2. 

Brambory najemno nastrouháme.

Brambory najemno nastrouháme....

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  mouka hladká ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s...

4. 

mouka hladká 400 gramů  voda 150 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, kvásek, vlažnou vodu a sůl.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhané...

5. 

Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme asi hodinu vykynout.

Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme...

6. 

Z těsta vytvoříme bochánky.

Z těsta vytvoříme bochánky....

7. 

Na lehce pomoučeném vále je vytvarujeme (rozválíme a roztáhneme) do tvaru kruhu s průměrem asi 20 cm.

Na lehce pomoučeném vále je vytvarujeme...

8. 

olej na smažení

Připravený langoš vložíme do horkého oleje a osmažíme...

Připravený langoš vložíme do horkého oleje a...

9. 

... z obou stran.

... z obou stran....

10. 

Hotové langoše vyndváme z oleje, necháme okapat a ukládáme na sebe.

Hotové langoše vyndváme z oleje, necháme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit