RECEPTY

Bramborové langoše

Bramborové langoše

Maďarské langoše z kynutého těsta s nastrouhanými vařenými bramborami. Langoše jsou měkké, jemné a nadýchané. Podáváme podle chuti, tradičně se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem.

recept,fotorecept,brambory,mouka hladká,mouka hladká,droždí čerstvé,Bezmasá jídla,Recepty maďarské kuchyně

Bezmasá jídla

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory200gramů
cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%100mililitrů
mouka hladká½čajové lžičky
mouka hladká400gramů
olej na smažení-
sůl1čajová lžička
voda150mililitrů

 

Recept

1. 

brambory 200 gramů

Brambory omyjeme, uvaříme ve vodě téměř doměkka. Vychladíme a oloupeme.

2. 

Brambory najemno nastrouháme.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 100 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky  mouka hladká ½ čajové lžičky  droždí čerstvé 20 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

4. 

mouka hladká 400 gramů  voda 150 mililitrů  sůl 1 čajová lžička

Do mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhané brambory, kvásek, vlažnou vodu a sůl.

5. 

Těsto dobře prohněteme, přikryjeme a necháme asi hodinu vykynout.

6. 

Z těsta vytvoříme bochánky.

7. 

Na lehce pomoučeném vále je vytvarujeme (rozválíme a roztáhneme) do tvaru kruhu s průměrem asi 20 cm.

8. 

olej na smažení

Připravený langoš vložíme do horkého oleje a osmažíme...

9. 

... z obou stran.

10. 

Hotové langoše vyndváme z oleje, necháme okapat a ukládáme na sebe.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit