RECEPTY

Tvarohové fánky

Tvarohové fánky

... nejen na masopust.

recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,Sladká jídla,Masopust

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra1čajová lžička
cukr krystalový1polévková lžíce
cukr moučkový80gramů
cukr vanilkový24gramů
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
mouka hladká250gramů
mouka hladká-
máslo50gramů
olej slunečnicový-
sůl-
tvaroh hrudkový250gramů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl  máslo 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  citronová kůra 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 polévková lžíce  tvaroh hrudkový 250 gramů

Všechny ingredience a špetku soli smícháme a vypracujeme hladké těsto.

2. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Potom rozkrájíme na stejné pásy, následně na kosočtverce, ve kterých uděláme dva zářezy.

3. 

olej slunečnicový

Fánky smažíme na rozehřátém oleji asi 2 minuty z každé strany dozlatova.

4. 

cukr vanilkový 24 gramů  cukr moučkový 80 gramů

Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie