svetvemne.cz

Tvarohové fánky

    

... nejen na masopust.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  sůl  máslo 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  citronová kůra 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 polévková lžíce  tvaroh hrudkový 250 gramů

Všechny ingredience a špetku soli smícháme a vypracujeme hladké těsto.

2. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Potom rozkrájíme na stejné pásy, následně na kosočtverce, ve kterých uděláme dva zářezy.

3. 

olej slunečnicový

Fánky smažíme na rozehřátém oleji asi 2 minuty z každé strany dozlatova.

4. 

cukr vanilkový 24 gramů  cukr práškový 80 gramů

Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit