svetvemne.cz

Tvarohové fánky

     

... nejen na masopust.

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mouka hladká 250 g  vejce slepičí 2 ks  sůl  máslo 50 g  kypřicí prášek do pečiva 1 ČL  citronová kůra 1 ČL  cukr krystalový 1 PL  tvaroh hrudkový 250 g

Všechny ingredience a špetku soli smícháme a vypracujeme hladké těsto.

2. 

mouka hladká

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Potom rozkrájíme na stejné pásy, následně na kosočtverce, ve kterých uděláme dva zářezy.

3. 

olej slunečnicový

Fánky smažíme na rozehřátém oleji asi 2 minuty z každé strany dozlatova.

4. 

cukr vanilkový 24 g  cukr práškový 80 g

Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit