svetvemne.cz

Tvarohová kolečka

    

Voňavá velikonoční dobrota.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů  tvaroh hrudkový 250 gramů  mouka polohrubá 500 gramů  vejce slepičí 2 kusy  soda bikarbona 1 čajová lžička  máslo 50 gramů  ocet 1 polévková lžíce

Všechny přísady dobře smícháme a vypracujeme těsto.

2. 

Těsto odložíme odpočívat na půlhodinu do ledničky. Pak ho opět dobře prohněteme a opět dáme na půlhodinu do ledničky.

3. 

mouka hladká

Těsto vyjmeme, překrojíme ho na poloviny a jednu polovinu na pomoučeném vále vyválíme asi na tloušťku půl centimetru.

4. 

Pomocí většího hrnku vykrajujeme kruhy.

5. 

Do kruhů vykrojíme malou formičkou otvory.

6. 

Kraje jemně po obvodu nařízneme.

7. 

olej fritovací

V pánvi rozehřejeme olej a připravené kolečka z obou stran osmažíme.

8. 

Usmažené vyndáme na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.

9. 

cukr práškový  cukr vanilkový

Kolečka přendáme na tác a ještě vlažná je posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit