Voňavá velikonoční dobrota.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,tvaroh hrudkový,mouka polohrubá,Sladká jídla,Velikonoční recepty
Sladká jídla
Ukuchtil
Počet porcí
—
Čas přípravy
2 h.
Obtížnost
střední
1.
tvaroh jemný měkký 250 gramů • tvaroh hrudkový 250 gramů • mouka polohrubá 500 gramů • vejce slepičí 2 kusy • soda bikarbona 1 čajová lžička • máslo 50 gramů • ocet 1 polévková lžíce
Všechny přísady dobře smícháme a vypracujeme těsto.
2.
Těsto odložíme odpočívat na půlhodinu do ledničky. Pak ho opět dobře prohněteme a opět dáme na půlhodinu do ledničky.
3.
Těsto vyjmeme, překrojíme ho na poloviny a jednu polovinu na pomoučeném vále vyválíme asi na tloušťku půl centimetru.
4.
Pomocí většího hrnku vykrajujeme kruhy.
5.
Do kruhů vykrojíme malou formičkou otvory.
6.
Kraje jemně po obvodu nařízneme.
8.
Usmažené vyndáme na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.
9.
cukr moučkový • cukr vanilkový
Kolečka přendáme na tác a ještě vlažná je posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem.
Dobrou chuť!
cukr moučkový | - | ||
cukr vanilkový | - | ||
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
máslo | 50 | gramů | |
ocet | 1 | polévková lžíce | |
olej fritovací | - | ||
soda bikarbona | 1 | čajová lžička | |
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |