Babiččiny malinové koblihy
![Babiččiny malinové koblihy](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002004/img_cs_4x3/babicciny-malinove-koblihy_00180.jpg)
Nadýchané masopustní koblihy plněné malinovým džemem.
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,mouka hladká,rum,Sladká jídla,Masopust
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
cukr moučkový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
džem malinový | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 450 | mililitrů | |
mouka hladká | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | 750 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 1 | čajová lžička | |
olej řepkový | - | ||
rum | 5 | polévkových lžic | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • mouka hladká ½ čajové lžičky • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 42 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7600.jpg)
2.
mouka hladká 750 gramů • cukr moučkový 50 gramů • vejce slepičí 1 kus • vaječný žloutek 4 kusy • sůl 1 špetka • rum 5 polévkových lžic • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, žloutky, sůl, rum a vykynutý kvásek. Přilijeme mléko a těsto prohněteme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7601.jpg)
3.
Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7610.jpg)
4.
Těsto po částech zpracujeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,8 mm. Formičkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček položíme po lžičce džemu.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7620.jpg)
5.
Kolečka s džemem přikryjeme a okraje těsta stlačíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7621.jpg)
6.
Opět vykrojíme kolečkem.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7624.jpg)
7.
olej řepkový • máslo 1 čajová lžička
V pánvi zahřejeme dostatečné množství oleje s kouskem másla. Koblihy vkládáme do oleje...
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7626.jpg)
8.
... a z obou stran usmažíme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7629.jpg)
9.
Horké koblihy položíme na papírovou utěrku, aby vsákla přebytečný tuk.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7633.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00002004/small/IMG_7640.jpg)
Dobrou chuť!