svetvemne.cz

Koblihy od Cecilky

     

Tradiční recept předávaný z generace na generaci.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 

1. 

mléko 250 ml  droždí čerstvé 30 g  cukr práškový 40 g  mouka polohrubá 500 g  vaječný žloutek 4 ks  máslo 75 g  rum 3 PL  sůl

Mléko mírně zahřejeme, přidáme k němu rozdrobené kvasnice, lžičku z odváženého cukru a asi 1 lžičku z odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme špetku soli, kvásek, žloutky, rozpuštěné máslo a rum.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme kynout cca 30 minut na teplém místě, zakryté.

3. 

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme asi na tloušťku 1 cm. Pomocí hrnku vykrajujeme kolečka. Do každého kolečka uděláme prstem prohlubeň.

4. 

olej fritovací  máslo

V pánvi rozehřejeme olej (můžeme přidat trochu másla, aby koblihy nenasákly moc oleje) a vkládáme do něj koblihy. Vždy nejprve stranou na níž je prohlubeň. Osmažíme, otočíme a osmažíme z druhé strany.

5. 

cukr práškový  cukr vanilkový

Moučkový cukr promícháme s vanilkovým a obalujeme v něm ještě teplé, ne však horké koblihy.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit