RECEPTY

Koblihy od Cecilky

Koblihy od Cecilky

Tradiční recept předávaný z generace na generaci.

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mouka polohrubá,rum,Sladká jídla,Masopust

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový-
cukr moučkový40gramů
cukr vanilkový-
droždí čerstvé30gramů
mléko250mililitrů
mouka polohrubá500gramů
máslo75gramů
máslo-
olej fritovací-
rum3polévkové lžíce
sůl-
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. 

mléko 250 mililitrů  droždí čerstvé 30 gramů  cukr moučkový 40 gramů  mouka polohrubá 500 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  máslo 75 gramů  rum 3 polévkové lžíce  sůl

Mléko mírně zahřejeme, přidáme k němu rozdrobené kvasnice, lžičku z odváženého cukru a asi 1 lžičku z odvážené mouky. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme špetku soli, kvásek, žloutky, rozpuštěné máslo a rum.

2. 

Vypracujeme těsto a necháme kynout cca 30 minut na teplém místě, zakryté.

3. 

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozválíme asi na tloušťku 1 cm. Pomocí hrnku vykrajujeme kolečka. Do každého kolečka uděláme prstem prohlubeň.

4. 

olej fritovací  máslo

V pánvi rozehřejeme olej (můžeme přidat trochu másla, aby koblihy nenasákly moc oleje) a vkládáme do něj koblihy. Vždy nejprve stranou na níž je prohlubeň. Osmažíme, otočíme a osmažíme z druhé strany.

5. 

cukr moučkový  cukr vanilkový

Moučkový cukr promícháme s vanilkovým a obalujeme v něm ještě teplé, ne však horké koblihy.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie