Huspenina

Vynikající zimní kolagenová pochoutka, jejíž dlouhá příprava stojí za to. Podáváme s chlebem, cibulí a octem.
recept,fotorecept,vepřové koleno,vepřové kopyta,Slané chuťovky,Masopust,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 ?? | kus kcal | |
sůl | 3 0 | čajové lžičky kcal | |
vepřové koleno | 2 ?? | kusy kcal | |
vepřové kopyta | 3 ?? | kusy kcal | |
voda | 4 8840 | litry kcal | |
česnek | 6 33 | stroužků kcal |
Recept
1.
vepřové koleno 2 kusy • vepřové kopyta 3 kusy
Vepřové nožičky a kolena důkladně omyjeme. Odstraníme z nich případné chlupy - oškrábáním ostrým nožem, případně částečným, malým oříznutím, nebo opálením ochlupených částí nad ohněm.

2.
voda 4 litry
Kolena a nožičky vložíme do hrnce a přilijeme studenou vodu. Pomalu přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.

3.
cibule 1 kus • česnek 6 stroužků • sůl 3 čajové lžičky
Po dvou hodinách přidáme očištěnou cibuli, česnek a sůl.

4.
Huspeninu dále pomalu vaříme cca 4 hodiny.

5.
Vývar přecedíme do hlubších nádob.

6.
Maso necháme trochu vychladnout.

7.
Potom maso rozebereme a vkládáme ho do vývaru.

8.
Huspeninu necháme v chladu dobře ztuhnout. Tuhne několik hodin, nejlépe přes noc.

9.
Před podáváním můžeme seškrábat sražený tuk na povrchu huspeniny. Pak ji nakrájíme a při servírování klademe spodní částí nahoru.

Dobrou chuť!