svetvemne.cz

Huspenina

    

Vynikající zimní kolagenová pochoutka, jejíž dlouhá příprava stojí za to. Podáváme s chlebem, cibulí a octem.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

 

 
 
cibule1kus
sůl3čajové lžičky
vepřové koleno2kusy
vepřové kopyta3kusy
voda4litry
česnek6stroužků

1. 

vepřové koleno 2 kusy  vepřové kopyta 3 kusy

Vepřové nožičky a kolena důkladně omyjeme. Odstraníme z nich případné chlupy - oškrábáním ostrým nožem, případně částečným, malým oříznutím, nebo opálením ochlupených částí nad ohněm.

2. 

voda 4 litry

Kolena a nožičky vložíme do hrnce a přilijeme studenou vodu. Pomalu přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.

3. 

cibule 1 kus  česnek 6 stroužků  sůl 3 čajové lžičky

Po dvou hodinách přidáme očištěnou cibuli, česnek a sůl.

4. 

Huspeninu dále pomalu vaříme cca 4 hodiny.

5. 

Vývar přecedíme do hlubších nádob.

6. 

Maso necháme trochu vychladnout.

7. 

Potom maso rozebereme a vkládáme ho do vývaru.

8. 

Huspeninu necháme v chladu dobře ztuhnout. Tuhne několik hodin, nejlépe přes noc.

9. 

Před podáváním můžeme seškrábat sražený tuk na povrchu huspeniny. Pak ji nakrájíme a při servírování klademe spodní částí nahoru.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit