RECEPTY

Utopenci

Utopenci

Výborní, jemně pikantní, plnění utopenci - klasika české studené kuchyně.

recept,fotorecept,cibule,mrkev,okurka sterilovaná kyselá,špekáčky,Slané chuťovky,Recepty české kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Slané chuťovky

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bobkový list5
cibule300gramů
cukr krystalový1.5čajové lžičky
koření nové½polévkové lžíce
mrkev100gramů
ocet150mililitrů
okurka sterilovaná kyselá100gramů
pepř černý celé½polévkové lžíce
sůl¾čajové lžičky
voda½litru
špekáčky700gramů

 

Recept

1. 

voda ½ litru  ocet 150 mililitrů  pepř černý celé ½ polévkové lžíce  koření nové ½ polévkové lžíce  sůl ¾ čajové lžičky  cukr krystalový 1.5 čajové lžičky  bobkový list 5 ks

Z vody, octa, pepře, soli, cukru a bobkového listu uvaříme nálev.

2. 

cibule 300 gramů  mrkev 100 gramů  okurka sterilovaná kyselá 100 gramů  špekáčky 700 gramů

Cibuli očistíme a pokrájíme na půlkolečka. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme spolu se sterilovanou okurkou na plátky. Špekáčky oloupeme pod tekoucí teplou vodou (jde je snadněji loupat) a podélně je nakrojíme, nerozřízneme. Do špekáčků vložíme kousek cibule, okurky a mrkve.

3. 

Do sklenice o objemu 2 litry vložíme na spodek pár kousků cibule, kousek mrkve a feferonku. Na zeleninu položíme 2-3 plněné špekáčky (množství závisí na šířce sklenice).

4. 

Opět dáme přiměřenou část zeleniny - cibuli, mrkev, okurku a další naplněné špekáčky. Postup opakujeme dokud máme všechny připravené suroviny a pohár naplníme. Při plnění obsah jemně stlačujeme. Když máme sklenici naplněnou zalijeme její obsah připraveným teplým nálevem.

5. 

Špekáčky necháme v ledničce několik dní, nejméně 5, nejlépe 14, odležet. Podáváme s chlebem a sklenicí dobře vychlazeného piva.

Dobrou chuť!

Články

18.09.2024

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit