Císařský trhanec

Trhanec je evropská dobrota z nadýchaného jemného těsta opékaného na másle. Podává se posypaný cukrem s ovocnými kompoty.
recept,fotorecept,vaječný žloutek,mléko,vaječný bílek,mouka hladká,Sladká jídla,Palačinky
Sladká jídla
Ukuchtil
Počet porcí
4
Hmotnost porce
184 g
Energie porce
369 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 30 117 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 1 20 | čajová lžička kcal | |
mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
máslo | 30 221 | gramů kcal | |
rozinky | 20 57 | gramů kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vaječný bílek | 3 51 | kusy kcal | |
vaječný žloutek | 3 171 | kusy kcal |
Recept

2.
vaječný žloutek 3 kusy • mléko 300 mililitrů • cukr moučkový 30 gramů • sůl 1 špetka • mouka hladká 200 gramů
Z vaječných žloutků, mléka, cukru a mouky umícháme hladké těsto. Přidáme špetku soli.


4.
Bílkový sníh jemně vmícháme do těsta.


6.
Na rozpuštěné máslo nalijeme polovinu těsta, posypeme rovnoměrně polovinou rozinek a opékáme pomalu dozlatova z obou stran přikryté pokličkou.

7.
cukr moučkový 1 čajová lžička
Opečené těsto roztrháme vařečkami na pánvi. Při servírování ozdobíme moučkovým cukrem. Stejným postupem opečeme druhou polovinu těsta.

Dobrou chuť!