svetvemne.cz

Rýžový nákyp s tvarohem

     

Vynikající rýžový nákyp, bohatý na ingredience, s vysokou energetickou hodnotou.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Rýže

rýže kulatozrnná 500 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 1000 mililitrů  voda 1000 mililitrů  cukr vanilkový 30 gramů

Rýži propláchneme pod tekoucí vodou na sítku a necháme okapat. Do hrnce nalijeme mléko, vodu, přidáme vanilkový cukr a rýži. Během častého míchání rýži rozvaříme. Uvařenou necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Rýže

2. 

máslo 150 gramů  cukr práškový 160 gramů  vaječný žloutek 8

Máslo utřeme s cukrem, vmícháme žloutky.

3. Tvarohovoo-jablková náplňa

rozinky 100 gramů  jablka 350 gramů  tvaroh hrudkový 500 gramů  cukr práškový 80 gramů

Rozinky namočíme do vody. Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Tvaroh smícháme s cukrem, přidáme scezené rozinky a vyždímaná jablka. Promícháme.

Tvarohovoo-jablková náplňa

4. 

Vychlazenou rýži přidáme k utřenému máslu se žloutky. Rovnoměrně rozmícháme.

5. Vrstvíme

máslo  mouka polohrubá

Hluboký pekáč vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Na spodek rozložíme polovinu rýžové směsi. Přikryjeme tvarohovo-jablečnou náplní. Třetí vrstvu tvoří opět rýžová směs.

Vrstvíme

6. 

švestky sušené

Na povrch dáme sušené švestky. Pečeme 50 minut v rozehřáté troubě na cca 175 °C, zakryté.

7. 

Po 50 minutách rýžový nákyp odkryjeme a necháme 10 minut zapéct.

8. 

vaječný bílek 8  cukr práškový 60 gramů

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přimícháme cukr. Sníh natřeme na upečený nákyp a dáme znovu do trouby na 10 minut dopéct.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit