svetvemne.cz

Kardamomový rýžový nákyp s jablky

     

Voňavý rýžový nákyp, téměř zákusek :)

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. 

mléko nízkotučné 0,5% 1.5 l  cukr třtinový 2 PL  kardamon mletý 1 ČL  rýže kulatozrnná 350 g

V mléce rozmícháme cukr necháme přejít varem. Přidáme rýži a asi za 20 minut ji za častého míchání rozvaříme. Vmícháme kardamom a necháme vychladnout.

2. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr třtinový 100 g

Žloutky utřeme s cukrem.

3. 

olej kokosový 50 g

Přimícháme kokosový olej...

4. 

... a vychlazenou rýži.

5. 

stévie - čerstvá

Do rýže vmícháme, pokud máme, lístky stévie.

6. 

jablka 750 g

Jablka oloupeme, odstraníme jadřince...

7. 

... a nastrouháme na tenké plátky.

8. 

olej kokosový

Pekáč vymažeme olejem a rozložíme do něj polovinu rýžové kaše.

9. 

cukr skořicový 2 PL

Na rýži rozložíme jablka a posypeme skořicovým cukrem nebo jen mletou skořicí.

10. 

Navrstvíme druhou polovinu rýže. Vložíme do rozehřáté trouby a 45 minut pečeme při teplotě 180-200 °C.

11. 

vaječný bílek 5 ks  Stévie - prášek 2 PL  Karobový prášek tmavý ( Svatojánský chléb ) 1 PL

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme stévii a karob (případně moučkový cukr a kakao).

12. 

Na upečený nákyp natřeme sníh z bílků a necháme 5 minut v troubě zapéct. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme 15 minut postupně chladnout. Potom vyjmeme a necháme vychladnout.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit